epikairothta_b_3110.jpg

 

«Θα εφαρμόσουμε τη Συμφωνία των Πρεσπών μέχρι το τέλος και το ίδιο αναμένουμε και από την ελληνική πλευρά», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ σε συνέντευξη Τύπου στα Σκόπια, περιγράφοντας τη Συμφωνία ως «τίτλο ιδιοκτησίας» που εγγυάται «την εδαφική κυριαρχία και ακεραιότητα της χώρας».

«Οριστικά πορευόμαστε με την εφαρμογή της Συμφωνίας, στην οποία είναι ενσωματωμένα τα κεφάλαια (της ένταξης). Ολοκληρώσαμε με επιτυχία τις παρατηρήσεις που προήλθαν από την ελληνική πλευρά, τις οποίες εντοπίσαμε και εμείς. Αναμένουμε από την Ελλάδα να κάνει συγκεκριμένα βήματα, όπως η αλλαγή των πινακίδων», τόνισε ο κ. Ζάεφ, επισημαίνοντας ότι «η αλλαγή του ονόματος εφαρμόζεται παντού και η αντιπολίτευση, που δεν χρησιμοποιεί το νέο όνομα, στέλνει το μήνυμα ότι δεν σέβεται το Σύνταγμα».

Τέλος, στη συνέντευξη Τύπου διέψευσε ότι η κυβέρνηση έχει λάβει πρόσκληση για ένταξη στην Ευρασιατική Ένωση και δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι η μόνη επιλογή της.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn