epikairothta_b_2708.jpg

 

Επιστροφή στην κανονικότητα τιτλοφορούν κυβερνητικές πηγές την πλήρη άρση των capital controls, τονίζοντας πως «η κυβέρνηση Μητσοτάκη, συνεπής στις προγραμματικές δεσμεύσεις της, υλοποίησε ακόμα μία από αυτές νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα που η ίδια είχε θέσει. Διά του οικονομικού επιτελείου της προχώρησε στην πλήρη άρση των κεφαλαιακών περιορισμών σε συνεργασία με την Τράπεζα της Ελλάδος και με τη σύμφωνη γνώμη της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών και της Ένωσης Συνεταιριστικών Τραπεζών Ελλάδος».

Οι ίδιες πηγές προσθέτουν πως «η προοπτική της πολιτικής αλλαγής προεκλογικά, αλλά κυρίως το αποτέλεσμα των εκλογών της 7ης Ιουλίου, αποκατέστησαν την εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία και στο τραπεζικό μας σύστημα. Όπως άλλωστε αποδεικνύεται από τα εξαιρετικά χαμηλά επιτόκια στις τελευταίες δημοπρασίες εντόκων γραμματίων και από το γεγονός ότι δανειστήκαμε από τις αγορές μέσω επταετούς ομολόγου 2,5 δισ. με ιστορικά χαμηλό επιτόκιο 1,9%. Ενώ τόσο η Τράπεζα Πειραιώς, όσο και η Εθνική Τράπεζα, απέκτησαν φθηνότερη πρόσβαση στις αγορές για τη χρηματοδότησή τους. Έτσι, κλείνει επιτέλους ένας τετραετής κύκλος ανασφάλειας. Ύστερα από 50 ολόκληρους μήνες τα capital controls καταργούνται. Και ταυτόχρονα –σε μια δύσκολη διεθνή συγκυρία– ανοίγει για τη χώρα μας ένας νέος κύκλος αισιοδοξίας και για την οικονομία και για το τραπεζικό σύστημα».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn