epikairothta_1302.jpg

 

Στους πρωθυπουργούς της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα και της Βόρειας Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ πρόκειται να δοθεί το φετινό βραβείο Έβαλντ φον Κλάιστ, σύμφωνα με δήλωση του επικεφαλής της Διάσκεψης Μονάχου για την Ασφάλεια κ. Βόλφγκανγκ Ίσινγκερ. Όπως αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο βετεράνος Γερμανός πρέσβης, η Συμφωνία των Πρεσπών αποτελεί «ιστορικό επίτευγμα που κατάφεραν οι δύο ηγέτες σε μια εποχή που οι διπλωματικές επιτυχίες σπανίζουν».

Η απονομή θα πραγματοποιηθεί στις 16 Φεβρουαρίου στο πλαίσιο επίσημου δείπνου που θα παραθέσει προς τιμήν των δύο πρωθυπουργών ο Βαυαρός ομόλογός τους Μάρκους Σέντερ στην «Κατοικία του Μονάχου», έδρα της βαυαρικής κυβέρνησης και επίσημη κατοικία βασιλέων και ευγενών από το 1508 έως το 1918, παρουσία 500 προσκεκλημένων, μεταξύ των οποίων αρχηγοί κρατών, κυβερνήσεων και δεκάδες υπουργοί και υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι απ’ όλο τον κόσμο.

Παράλληλα, οι κ. Τσίπρας και Ζάεφ θα είναι υποψήφιοι και για το Νόμπελ Ειρήνης 2019. Ανάμεσα στις άλλες υποψηφιότητες για την κορυφαία αυτή διάκριση, που φέτος φτάνουν τις 304, διακρίνεται και εκείνη της Υπηρεσίας Προσφύγων του ΟΗΕ.

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn