Nicolas_Maduro.jpg

 

Λίγο πριν εκπνεύσει το τελεσίγραφο που έχει δοθεί από την Ευρώπη στον Νικολά Μαδούρο να προκηρύξει προεδρικές εκλογές, ο πρόεδρος της Βενεζουέλας μέσα από τις δηλώσεις του στα ΜΜΕ κάνει νύξη για την πιθανότητα ενός εμφύλιου πολέμου. «Κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα ποιοι είναι οι κίνδυνοι ενός τέτοιου σεναρίου», είπε ο Βενεζουελανός πρόεδρος στο ισπανικό τηλεοπτικό δίκτυο La Sexta. «Τα πάντα εξαρτώνται από τον βαθμό της παράνοιας και της επιθετικότητας των βόρειων ιμπεριαλιστών, δηλαδή των ΗΠΑ, και των δυτικών συμμάχων τους», πρόσθεσε.

Στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες που πιέζουν για την αναγνώριση του ηγέτη της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουαϊδό ως προέδρου της Βενεζουέλας, όπως ενημερώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, προστέθηκε και η Αυστρία, ωστόσο ο Νικολά Μαδούρο απέρριψε το τελεσίγραφο, χαρακτηρίζοντάς το «θράσος» και διαβεβαιώνοντας παράλληλα τους υποστηρικτές του ότι είναι «ο πραγματικός πρόεδρος της Βενεζουέλας».

Στη συνέντευξη στo La Sexta ο Βενεζουελανός πρόεδρος αναφέρει μεταξύ άλλων: «Απλώς ζούμε στη χώρα μας και ζητούμε κανείς να μην επεμβαίνει στις εσωτερικές υποθέσεις μας. Και προετοιμαζόμαστε προκειμένου να υπερασπιστούμε τη χώρα μας». Πρόσθεσε δε ότι οι πολίτες στα εργοστάσια, τα πανεπιστήμια και σε άλλους τομείς προετοιμάζονται για μάχη. «Δεν αποδεχόμαστε κανένα τελεσίγραφο από κανέναν», κατέληξε.

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn