psifos-empistosynis.png

Ολοκληρώθηκε χθες βράδυ η συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής, επαναβεβαιώνοντας την εμπιστοσύνη του σώματος προς την κυβέρνηση με 151 ψήφους. Εκτός από τους 145 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση έδωσαν επιπλέον η Έλενα Κουντουρά, ο Βασίλης Κόκκαλης, ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος, ο Κώστας Ζουράρις, η Κατερίνα Παπακώστα και ο Σπύρος Δανέλλης, ενώ συνολικά αρνήθηκαν την ψήφο εμπιστοσύνης 148 βουλευτές των κομμάτων αντιπολίτευσης: ειδικότερα, 77 βουλευτές της Ν.Δ., οι 20 βουλευτές της ΔΗΣΥ, οι 16 βουλευτές της Χρυσής Αυγής, οι 15 βουλευτές του ΚΚΕ, 4 βουλευτές των ΑΝΕΛ, οι 5 βουλευτές του Ποταμιού, οι 5 βουλευτές της Ένωσης Κεντρώων και 6 ανεξάρτητοι. Σημειώνεται πως ο βουλευτής της Ν.Δ. Γιώργος Κασαπίδης, ο οποίος απουσίασε για λόγους υγείας, απέστειλε επιστολή με την οποία δήλωσε ότι αν συμμετείχε στην ψηφοφορία δεν θα έδινε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Ωστόσο, βάσει του κανονισμού, η επιστολή δεν ελήφθη υπόψη.  

Ακολούθησε δήλωση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ο οποίος τόνισε πως, με την επαναβεβαίωση της εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, το Κοινοβούλιο ουσιαστικά έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης «στη σταθερότητα της χώρας αλλά και στην προσπάθεια ανάκτησης της διεθνούς της αξιοπιστίας». Και κατέληξε ο πρωθυπουργός: «Η κυβέρνηση έχει ήδη αλλάξει την Ελλάδα και θα συνεχίσει μέχρι την ολοκλήρωση της συνταγματικά κατοχυρωμένης θητείας της, με μοναδικό γνώμονα τις ανάγκες και τα συμφέροντα του ελληνικού λαού, τις ανάγκες και τα συμφέροντα της Ελλάδας των πολλών».

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn