vouli_simera.jpg

Για δεύτερη μέρα συνεχίζονται οι διεργασίες στη Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, που θα κορυφωθούν απόψε τα μεσάνυχτα με την ονομαστική και φανερή ψηφοφορία. Αν και φαίνεται πως έχουν διασφαλιστεί οι 151 βουλευτές, το κλίμα της συζήτησης χαρακτηρίστηκε από ιδιαίτερα υψηλούς τόνους, καθώς οι αρχηγοί των κοινοβουλευτικών ομάδων είχαν έντονες αντιπαραθέσεις μεταξύ τους.

Η συζήτηση ξεκίνησε χθες με τον πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα να καλεί τους βουλευτές να σταθούν «καθαρά και έντιμα απέναντι στη συνείδησή τους και το συμφέρον του τόπου». Όπως αναφέρει το Sputnik Ελλάδας, εκρηκτική ήταν η αντιπαράθεση του πρωθυπουργού με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Κυριάκο Μητσοτάκη σχετικά με την υπουργοποίηση του κ. Ευάγγελου Αποστολάκη, όταν ο πρόεδρος της Ν.Δ. υποστήριξε: «Ποτέ καμία κυβέρνηση δεν επέλεξε εν ενεργεία στρατιωτικό για υπουργό Άμυνας, και ένα ιστορικό προηγούμενο υπάρχει, αυτό του Γρηγόρη Σπαντιδάκη επί δικτατορίας». Στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας ανταπάντησε: «Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπέπεσε σ’ ένα κολοσσιαίο ατόπημα, όχι απέναντι στο πρόσωπο, αλλά απέναντι στις Ένοπλες Δυνάμεις: Συνέκρινε τον μέχρι χτες αρχηγό ΓΕΕΘΑ, τον Βαγγέλη Αποστολάκη, με τον στρατηγό της Χούντας Σπαντιδάκη. Και αυτό είναι μια μεγάλη προσβολή απέναντι στο δημοκρατικό φρόνημα των Ενόπλων Δυνάμεων του τόπου και ζητώ να ανακαλέσει». Και πρόσθεσε ο πρωθυπουργός: «Δεν σας επιτρέπω, κύριε Μητσοτάκη, να προσβάλλετε έναν άνθρωπο που από το 1976 έχει υπηρετήσει με υψηλό και δημοκρατικό φρόνημα τη σημαία, τις Ένοπλες Δυνάμεις και τη δημοκρατία». 

Στη συνέχεια, η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κα Φώφη Γεννηματά κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι παρά την ψήφο εμπιστοσύνης παραμένει κυβέρνηση μειοψηφίας, και ζήτησε άμεση προκήρυξη εκλογών. Παράλληλα, ο επικεφαλής του Ποταμιού κ. Σταύρος Θεοδωράκης επέκρινε όσους πρώην βουλευτές του μεταπήδησαν σε άλλα πολιτικά κόμματα και άφησε υπόνοιες για προσωπικούς τακτικισμούς, καθώς, όπως παρατήρησε, «όλοι έφυγαν και πήγαν σε μεγαλύτερο κόμμα».

Ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ κ. Δημήτρης Κουτσούμπας ανέδειξε τις ομοιότητες των ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. υποστηρίζοντας ότι πίσω από τα ψεύτικα διλήμματα κρύβεται η κοινή εξυπηρέτηση των συμφερόντων του κεφαλαίου, ενώ τέλος ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων κ. Βασίλης Λεβέντης τάχθηκε υπέρ της άμεσης προσφυγής στις κάλπες, καθώς το «πουλόβερ έχει ξηλωθεί», όπως δήλωσε. Με ενδιαφέρον αναμένεται η σημερινή τοποθέτηση του πρώην κυβερνητικού εταίρου και προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Πάνου Καμμένου.

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn