kammenos-vouli.jpg

«Δεν είμαι απερχόμενος υπουργός ούτε τελώ υπό παραίτηση», δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Καμμένος σήμερα στη Βουλή, στο πλαίσιο της συνεδρίασης που αφορά την τροπολογία για την αναβάθμιση των F-16, ως προς το σκέλος των υποχρεώσεων της Lockheed, η οποία τίθεται σε ψηφοφορία την προσεχή Δευτέρα.

«Η σημερινή συζήτηση είναι απολύτως ασυνήθιστη και πολιτικά και συνταγματικά απαράδεκτη, γιατί γίνεται κάτω από πρωτοφανείς συνθήκες παρουσίας του απερχόμενου υπουργού Εθνικής Αμύνης», είπε αρχικά ο βουλευτής της Ν.Δ. κ. Κώστας Τασούλας, προσθέτοντας ότι το θέμα της ΕΑΒ, των Ενόπλων Δυνάμεων, του εκσυγχρονισμού των F-16 είναι ζητήματα σοβαρά για τα οποία η Ν.Δ. έχει αποδείξει το ενδιαφέρον της. «Ωστόσο, δεν είναι δυνατόν τόσο σημαντικά θέματα, απολύτως ασυνήθιστα και συνταγματικά ανεπίτρεπτα, να συζητούνται με την παρουσία ενός υπουργού Εθνικής Αμύνης ο οποίος χθες προανήγγειλε στο Συμβούλιο Άμυνας την αποχώρηση και τον αποχαιρετισμό του. Η Ν.Δ., επειδή εκτιμά ότι αυτά είναι πολύ σημαντικά θέματα παρά την πρωτοφανή τσαπατσουλιά με την οποία τα έφερε ο υπουργός, δέχτηκε να συνεχιστεί η συζήτηση και υπέβαλε πρόταση ονομαστικής ψηφοφορίας», είπε ο κ. Τασούλας και πρόσθεσε: «Η χθεσινή ανακοίνωση του υπουργού ότι είναι σε αποδρομή και παραδίδει τα καθήκοντά του αναγκάζει τη Ν.Δ. να πει ότι αυτά τα θέματα θα τα συζητήσει με τον διάδοχο του κ. Καμμένου, όπως απαιτεί η τάξη, και άρα η Ν.Δ. αποχωρεί».

«Όσο η Ν.Δ. είναι εδώ, θέλω να πω ότι απερχόμενος υπουργός δεν είμαι ούτε τελώ υπό παραίτηση», αντέδρασε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόσθεσε: «Ούτε έχω υποβάλει παραίτηση από υπουργός, ούτε μπορεί η Ν.Δ. να προδικάσει το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στα Σκόπια, ούτε έχω δηλώσει πουθενά επισήμως ή ανεπισήμως ότι τελώ υπό παραίτηση», είπε ο Πάνος Καμμένος.

«Η κίνηση της Ν.Δ. είναι προσβλητική για το κοινοβούλιο, προσβλητική για το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, προσβλητική για τη στρατιωτική ηγεσία που σήμερα είναι εδώ, προσβλητική για τους φορείς που είναι εδώ, και γίνεται διότι η Ν.Δ. άλλα λέει στο κοινοβούλιο και, όταν στη συνέχεια αντιλαμβάνεται ότι η στάση της οδηγεί στην απώλεια 265 εκατομμυρίων για το ελληνικό Δημόσιο και στο κλείσιμο της ΕΑΒ, τότε πάει στην αμερικανική πρεσβεία, ζητάει συγγνώμη, αλλάζει τη στάση της και δηλώνει ότι το έκανε για αντιπολιτευτικούς λόγους. Και όχι απλώς αποχωρεί, το βάζει στα πόδια. Είναι ντροπή».

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn