koinwnia_2410.jpg

 

Ψήφισμα για τον χαρακτηρισμό της 28ης Οκτωβρίου ως Ημέρας του Όχι κατέθεσαν στη Βουλή των Αντιπροσώπων οι Ελληνοαμερικανοί βουλευτές Κρις Πάπας, Τζον Σαρμπάνης και Γκας Μπιλιράκης, στο οποίο υπογραμμίζουν την καθοριστική συμβολή της Ελλάδας στον αγώνα εναντίον των δυνάμεων του Άξoνα. 

Τονίζοντας ότι το πρωτοφανές πνεύμα και θάρρος των Ελλήνων κατάφερε να αλλάξει την τροχιά της Ιστορίας, ο βουλευτής Κρις Πάπας από το Νιου Χαμσάιρ τόνισε ότι είναι υπερήφανος που ηγείται αυτού του ψηφίσματος, το οποίο «μας επιτρέπει να σταθούμε κοντά στους Έλληνες συμμάχους μας και να γιορτάσουμε τις κοινές μας δημοκρατικές αξίες».

Κινούμενος στο ίδιο μήκος κύματος, ο βουλευτής Τζον Σαρμπάνης από το Μέριλαντ δήλωσε ότι είναι ιδιαίτερα υπερήφανος που συμμετέχει σε ένα ψήφισμα που αποτίνει φόρο τιμής στο τολμηρό «Όχι» και στον ηρωισμό του ελληνικού λαού. «Το παράδειγμα που έθεσαν οι Έλληνες τότε χρησιμεύει ως φάρος ελπίδας για ελευθερία και δημοκρατία σε ολόκληρο τον κόσμο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο βουλευτής Γκας Μπιλιράκης από τη Φλόριντα σημείωσε πως το συγκεκριμένο ψήφισμα γιορτάζει την εσωτερική δύναμη και το αμείλικτο πνεύμα των Ελλήνων και συμβολίζει τη δέσμευση των δύο χωρών να αντιμετωπίσουν την αδικία και την τυραννία. Όπως είπε, «δεν πρέπει ποτέ να αφήσουμε τις μελλοντικές γενιές να ξεχάσουν την πλούσια κληρονομιά μας, η οποία καθορίζει ποιοι είμαστε ως λαός και μας βοηθά να πορευτούμε προς τα εμπρός».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn