vouli908.jpg

 

Χθες το απόγευμα ψηφίστηκε από την ολομέλεια της Βουλής κατά πλειοψηφία το διυπουργικό νομοσχέδιο μαζί με τις διατάξεις που αφορούν το πανεπιστημιακό άσυλο, την κυβερνησιμότητα σε δήμους και περιφέρειες και την Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Να σημειωθεί ότι καμία από τις ονομαστικές ψηφοφορίες που είχε ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ επί των 3 επίμαχων άρθρων δεν διεξήχθη, καθώς είχε αποχωρήσει νωρίτερα από τη συζήτηση και οι βουλευτές του δεν συμμετείχαν στη διαδικασία.

Ονομαστική ψηφοφορία έγινε στη βάση του αιτήματος του ΚΚΕ για το άρθρο 64, που αφορά την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, χωρίς τη συμμετοχή του ΜέΡΑ25, που επίσης είχε αποχωρήσει.

Το άρθρο υπερψήφισαν Ν.Δ. και Ελληνική Λύση, το ΚΙΝ.ΑΛ. δήλωσε «παρών», ενώ το ΚΚΕ το καταψήφισε. Ειδικότερα: Σε σύνολο 198 παρόντων βουλευτών το άρθρο έλαβε 162 ψήφους υπέρ, 15 ψήφους κατά και 21 «παρών».

Υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου τάχθηκαν μόνο οι βουλευτές της Ν.Δ., όπως και υπέρ των άρθρων 1, 2 και 3, που αφορούν την κυβερνησιμότητα σε δήμους και περιφέρειες.

Υπέρ του άρθρου 101 ψήφισαν Ν.Δ. και ΚΙΝ.ΑΛ., ενώ το καταψήφισε το ΚΚΕ και η Ελληνική Λύση. Η νέα διάταξη ορίζει αναδρομικά ασυμβίβαστο για την πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού Βασιλική Θάνου λόγω της προηγούμενης θητείας της στο Γραφείο του Πρωθυπουργού και την οδηγεί σε παραίτηση.

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn