epikairothta_2907.jpg

 

Εξαιρέσεις για λόγους υγείας ή άλλους ειδικούς λόγους και μεταβατικό στάδιο εφαρμογής θα προβλεφθούν κατά την κατάργηση του καθεστώτος των «αιώνιων» φοιτητών, δηλώνει η υπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως.

Για τις πανελλήνιες εξετάσεις αναφέρει ότι δεν θα υπάρξουν φέτος αλλαγές, ενώ οι όποιες αλλαγές στο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση εξετάζονται σε βάθος χρόνου, κατόπιν διαβούλευσης με τους εμπλεκόμενους φορείς. Προσθέτει πάντως ότι ήδη μελετώνται σημαντικές αλλαγές στην εξεταστέα ύλη των μαθημάτων από φέτος.

Η κα Κεραμέως επισημαίνει ότι θα επανέλθει ο θεσμός των πρότυπων και πειραματικών σχολείων «ως νησίδων αριστείας και καινοτομίας», προαναγγέλλει δε και την εισαγωγή της αξιολόγησης στην εκπαίδευση.

Ξεκαθαρίζει επίσης ότι παρά τη διαφωνία της Ν.Δ. με την «άναρχη και άτακτη» συγχώνευση των ΤΕΙ με τα ΑΕΙ, το νέο καθεστώς θα παραμείνει, καθώς, όπως εξηγεί, «προέχει να σταθούμε με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους νέους που έχουν ήδη επιλέξει τα νέα τμήματα και στις οικογένειές τους».

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το υπουργείο Παιδείας πρόκειται να καθιερώσει βάση εισαγωγής στα ανώτερα και ανώτατα ιδρύματα και θα επιδιώξει τη σύνδεση των πτυχίων με την αγορά εργασίας.

Τέλος, η υπουργός δηλώνει ότι δεν θα προχωρήσει η έξοδος των κληρικών από το μισθολόγιο του Δημοσίου, την οποία προωθούσε η προηγούμενη κυβέρνηση.

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn