epikairothta-0803.jpg

 

Για άλλη μια φορά η Ελλάδα βρέθηκε στο διεθνές προσκήνιο, καθώς στο πρόσωπο της υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά απέσπασε τέσσερα διεθνή βραβεία στο περιθώριο της Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού του Βερολίνου (ΙΤΒ). Στο πλαίσιο του διεθνούς διαγωνισμού PATWA International Awards, των «Όσκαρ του Τουρισμού», η Ελλάδα ανακηρύχθηκε «Ο καλύτερος προορισμός για διακοπές αναψυχής» (best destination-leisure), ενώ η κυρία Κουντουρά βραβεύτηκε ως «Η καλύτερη υπουργός Τουρισμού παγκοσμίως» και παρέλαβε το βραβείο αριστείας «Woman achiever» από το Ινστιτούτο Γυναικών της Νότιας Ασίας (ISAW) για την προσφορά της στην περίθαλψη γυναικών και παιδιών. Το βραβείο απονέμεται σε γυναίκες με έντονη κοινωνική δράση σε παγκόσμιο επίπεδο, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας. Η υπουργός Τουρισμού βραβεύτηκε ακόμη από το Διεθνές Ινστιτούτο για την Ειρήνη μέσω του Τουρισμού (ΙΙΡΤΙ-Celebrating Her), για την επιτυχημένη στρατηγική της Ελλάδας στην ανάπτυξη του τουρισμού. 

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η υπουργός έκανε λόγο για «μεγάλη αναγνώριση και σημαντική επιτυχία» για τον ελληνικό τουρισμό και αφιέρωσε τα βραβεία στην Ελλάδα και σε όλους τους Έλληνες, «τον πιο φιλόξενο λαό του κόσμου», όπως είπε χαρακτηριστικά. Ακόμη, ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη που της παρέχει, σ’ ένα κοινό «όραμα για την ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού», την ελληνική κυβέρνηση, το Υπουργείο Τουρισμού, τον ΕΟΤ, τους συνεργάτες της αλλά και τον ιδιωτικό τομέα, που «εργάστηκε εξίσου δυνατά γι’ αυτή την επιτυχία». «Μέσα από την καρδιά μου, ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε όλους αυτούς που εργάστηκαν για να έχουμε αυτό το εξαιρετικό αποτέλεσμα», κατέληξε η υπουργός Τουρισμού.

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn