Moschovisi.jpg

 

«Εξαιρετική πρόοδο» στον τομέα των μεταρρυθμίσεων καταγράφει η Ελλάδα, σημείωσε ο επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί επικαλούμενος την έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που είδε το φως της δημοσιότητας χθες.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι δηλώσεις Μοσκοβισί έγιναν έξω από το Μέγαρο Μαξίμου μετά τη συνάντηση που είχε ο επίτροπος με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Ο αρμόδιος επί των οικονομικών θεμάτων επίτροπος αναφέρθηκε επίσης στις δύο εκκρεμότητες που υπάρχουν ακόμη, στις λιγνιτικές μονάδες και στο διάδοχο σχήμα του νόμου Κατσέλη, με την ταυτόχρονη επισήμανση ότι «είμαστε στη σωστή κατεύθυνση».

Ο κ. Μοσκοβισί έκανε δε λόγο για «ισχυρή βούληση» εκ μέρους των ελληνικών αρχών για συνεργασία και αισθάνθηκε την ανάγκη –μάλιστα χωρίς να ερωτηθεί– να διευκρινίσει ότι αυτή η συνεργασία «δεν είναι μασκαρεμένο μνημόνιο, (δεν είναι) σε καμία περίπτωση μνημόνιο», αλλά συζητήσεις και συνεργασία.

Κλείνοντας, ο επίτροπος εξέφρασε την πεποίθησή του ότι οι δύο πλευρές είναι έτοιμες να ολοκληρώσουν τα επόμενα βήματα.

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn