Ch.Spirtzis.jpg

 

Στα πολύπαθα από την κακοκαιρία Χανιά βρίσκεται από χθες ο υπουργός Υποδομών κ. Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος προήδρευσε στην ευρεία, μαραθώνια σύσκεψη στην Αντιπεριφέρεια που ολοκληρώθηκε μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας. Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο υπουργός ανακοίνωσε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαδικασίες ώστε να δοθούν άμεσα στην Περιφέρεια Κρήτης 10 εκατομμύρια ευρώ για τη διάνοιξη των δρόμων που έχουν κλείσει και για την αποκατάσταση των προβλημάτων στους αποκλεισμένους οικισμούς. «Εντολή του πρωθυπουργού είναι να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες άμεσα για να αποκατασταθούν τα δίκτυα και οι ζημιές στο νησί», τόνισε ο κ. Σπίρτζης.

Παράλληλα, γνωστοποίησε ότι οι ένοπλες δυνάμεις θα στείλουν σήμερα δύο μεγάλες γέφυρες και ότι προσεχώς θα σταλούν κι άλλες ώστε, όπως ανέφερε, «να αποκαταστήσουμε προσωρινά τη σύνδεση με τους οικισμούς όπου έχουν πέσει γέφυρες, μέχρι να τρέξουν γρήγορα οι διαδικασίες για να γίνουν γέφυρες που πρέπει και να αποκατασταθούν εκεί που υπάρχουν βλάβες». Ο κ. Σπίρτζης πρόσθεσε: «Οι καταστροφές είναι αρκετά μεγάλες. […] Δεν είναι ώρα να μιλήσουμε για ακραία φαινόμενα, υπάρχουν και κακοτεχνίες σε αρκετά έργα. Το δικό μας μέλημα ήταν πρώτα να αντιμετωπίσομε έκτακτες καταστάσεις και να σώσουμε ανθρώπινες ζωές».

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Ταφύλλης, ο υποστράτηγος της ΕΜΑΚ Γιάννης Πετρούτσος, κλιμάκιο του Υπουργείου Υποδομών, ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, δήμαρχοι, υπηρεσιακοί παράγοντες, εκπρόσωποι των ενόπλων δυνάμεων, της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής. Αυτή τη στιγμή, κυβερνητικό κλιμάκιο προχωρά σε αυτοψία στις πληγείσες περιοχές.

 

 

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn