vouli_simera.jpg

Σύμφωνα με την εισήγηση του προέδρου της Βουλής κ. Νίκου Βούτση, η συζήτηση επί του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εξωτερικών για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών θα συνεχιστεί και σήμερα Παρασκευή 25 Ιανουαρίου. Όπως εξήγησε ο κ. Βούτσης, μέχρι το απόγευμα της Πέμπτης είχαν μιλήσει μόνο οι μισοί περίπου από τους βουλευτές που είχαν εγγραφεί ως ομιλητές και, αν η ψηφοφορία διεξαγόταν χτες βράδυ όπως είχε προγραμματιστεί, θα έπρεπε να παρακαμφθούν τουλάχιστον οι μισοί, συνυπολογιζομένων υπουργών και πολιτικών αρχηγών. Με δεδομένη τη δέσμευση να δοθεί άνεση χρόνου στη διαδικασία προκειμένου να τοποθετηθούν όσοι βουλευτές το επιθυμούσαν, δεν θα είχε νόημα, ούτε θα ήταν σωστό για τον κόσμο που παρακολουθεί, να συνεχιστεί η συνεδρίαση όλη τη νύχτα και να διεξαχθεί η ψηφοφορία το πρωί. Εξάλλου, υπενθύμισε ο πρόεδρος της Βουλής, δεν υπάρχει πίεση ή δέσμευση για το πότε θα ολοκληρωθεί η διαδικασία. Ανέφερε, επίσης, ότι οι ομιλητές θα φτάσουν τους 230, περισσότεροι απ’ όσους τοποθετήθηκαν κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού. Η σημερινή συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής ξεκίνησε στις 9 το πρωί και θα ολοκληρωθεί με την ψηφοφορία που αναμένεται να διεξαχθεί γύρω στις 2:30 μ.μ.

Όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε πρόσφατη συνέντευξή στην «Αυγή», η Συμφωνία των Πρεσπών αποτελεί ιστορικό βήμα όχι μόνο για τις δύο χώρες και την ευρύτερη περιοχή, αλλά για ολόκληρη την Ευρώπη. Γιατί εδραιώνει σχέσεις φιλίας, συνεργασίας και σταθερότητας σε μια συγκυρία κατά την οποία ο κόσμος διαρκώς αποσταθεροποιείται. Η κύρωσή της αποτελεί πατριωτικό καθήκον. Και η πλειοψηφία της Βουλής θα ανταποκριθεί, αφήνοντας στην άκρη πολιτικές διαφορές και μικροπολιτικά παιχνίδια σκοπιμότητας, τόνισε.

Με πληροφορίες απο το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn