Πολιτική

Κατατέθηκε στη Βουλή σ/ν κύρωσης της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για την αποκατάσταση της πυρόπληκτης περιοχής στο Μάτι Αττικής

Περισσότερα...

 

Κατατέθηκε στη Βουλή το σχέδιο νόμου για την κύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου η οποία είχε εκδοθεί τον Ιούλιο και αφορούσε τις άμεσες παρεμβάσεις για την αποκατάσταση της πυρόπληκτης περιοχής στο Μάτι. Θα συζητηθεί σήμερα στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής με επισπεύδοντα τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη.

Το νομοσχέδιο προβλέπει τη σύσταση αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας με την επωνυμία «Μάτι Ξανά», η οποία θα έχει ως σκοπό την ανάπτυξη και την εφαρμογή σχεδίου δράσης για την περιοχή με αυξημένη συμμετοχή εκπροσώπων της τοπικής κοινωνίας, αλλά και θεσμικών φορέων, όπως το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Αναλυτικότερα, προβλέπει ότι:

Περισσότερα...

Νέα γεώτρηση του «Φατίχ» στην Κύπρο – Navtex από την Τουρκία

Περισσότερα...

 

Όπως αναφέρει η Ωκεανογραφική Υπηρεσία της Τουρκίας, η τουρκική Navtex αφορά το πλοίο «Φατίχ» (σ.σ. «Πορθητής»), το οποίο αναμένεται να προχωρήσει σε νέα εξορυκτική δραστηριότητα στη θαλάσσια περιοχή της Κύπρου. Η Τουρκία προχωρά σε νέα γεώτρηση από τις 4 Σεπτεμβρίου έως την 1η Νοεμβρίου, σύμφωνα με τη Navtex που εκδόθηκε το βράδυ της Πέμπτης.

Υπενθυμίζεται ότι στην περιοχή βόρεια της Κύπρου εκτιμάται ότι πλέουν τρία

Περισσότερα...

«Επιστροφή στην κανονικότητα» χαρακτηρίζουν κυβερνητικές πηγές την πλήρη άρση των capital controls

Περισσότερα...

 

Επιστροφή στην κανονικότητα τιτλοφορούν κυβερνητικές πηγές την πλήρη άρση των capital controls, τονίζοντας πως «η κυβέρνηση Μητσοτάκη, συνεπής στις προγραμματικές δεσμεύσεις της, υλοποίησε ακόμα μία από αυτές νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα που η ίδια είχε θέσει. Διά του οικονομικού επιτελείου της προχώρησε στην πλήρη άρση των κεφαλαιακών περιορισμών σε συνεργασία με την Τράπεζα της Ελλάδος και με τη σύμφωνη γνώμη της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών και της Ένωσης Συνεταιριστικών Τραπεζών

Περισσότερα...

ΗΠΑ προς Ελλάδα: Βοήθεια στο ιρανικό τάνκερ θα θεωρηθεί στήριξη τρομοκρατικής ομάδας

Περισσότερα...

 

Οι αρχές του Γιβραλτάρ, υποστηριζόμενες από βρετανικές δυνάμεις, κατάσχεσαν το πετρελαιοφόρο πλοίο Grace 1 στις 4 Ιουλίου υπό την υποψία μεταφοράς πετρελαίου στη Συρία, παραβιάζοντας τις ευρωπαϊκές κυρώσεις.

Αξιωματούχος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, μιλώντας στο Sputnik, προειδοποίησε την Αθήνα ότι οποιαδήποτε βοήθεια προς το ιρανικό tanker Grace 1 ή άλλα παρεμφερή πλοία θα μπορούσε να θεωρηθεί για την αμερικανική κυβέρνηση παροχή υλικής υποστήριξης σε

Περισσότερα...

Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία το διυπουργικό νομοσχέδιο

Περισσότερα...

 

Χθες το απόγευμα ψηφίστηκε από την ολομέλεια της Βουλής κατά πλειοψηφία το διυπουργικό νομοσχέδιο μαζί με τις διατάξεις που αφορούν το πανεπιστημιακό άσυλο, την κυβερνησιμότητα σε δήμους και περιφέρειες και την Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Να σημειωθεί ότι καμία από τις ονομαστικές ψηφοφορίες που είχε ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ επί των 3 επίμαχων άρθρων δεν διεξήχθη, καθώς είχε αποχωρήσει νωρίτερα από τη συζήτηση και οι βουλευτές του δεν συμμετείχαν στη διαδικασία.

Περισσότερα...

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από το Google για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie.