Πολιτική

Διανομή ζεστών σχολικών γευμάτων στα σχολεία που έχουν υπαχθεί στο πρόγραμμα

Περισσότερα...

 

 

Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς θα αρχίσει και η διανομή των ζεστών σχολικών γευμάτων στους μαθητές των σχολείων των δήμων που έχουν επιλεγεί και ενταχθεί στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, σύμφωνα με όσα ανέφερε μιλώντας νωρίτερα στη Βουλή η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου.

«Δεν έχουμε έρθει να γκρεμίσουμε ό,τι βρήκαμε. Ό,τι από αυτά που βρήκαμε θεωρούμε θετικό, δεν το γκρεμίζουμε αλλά χτίζουμε πάνω σε αυτό. Έτσι χτίζουμε με θέρμη και πάνω στην πολιτική των σχολικών γευμάτων», ανέφερε η κα Μιχαηλίδου.

Όπως επεσήμανε, τα οφέλη του προγράμματος είναι πολλαπλά, «διότι οι δήμοι και τα σχολεία εντός αυτών έχουν επιλεγεί με κοινωνικοοικονομικά

Περισσότερα...

Διπλωματικούς ελιγμούς επιχειρεί η Ελλάδα στη γεωπολιτική σκακιέρα

Περισσότερα...

 

Την επέκταση της ελληνικής αιγιαλίτιδας ζώνης στο Ιόνιο στα 12 ναυτικά μίλια γνωστοποίησε από το βήμα της Βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Πρόκειται για μια συνέχεια των διπλωματικών κινήσεων της ελληνικής κυβέρνησης που ξεκίνησε με την ανακήρυξη της ΑΟΖ της Ελλάδας με την Ιταλία και την Αίγυπτο.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή καθηγητή Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης Σωτήρη Σέρμπο, που μίλησε στο Sputnik, η

Περισσότερα...

Στην ολομέλεια της Βουλής σήμερα η ψήφιση των συμφωνιών ΑΟΖ με Αίγυπτο και Ιταλία

Περισσότερα...

 

Στην ολομέλεια της Βουλής θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τετάρτη η ψηφοφορία για τις συμφωνίες της Ελλάδας με την Ιταλία και την Αίγυπτο για τις ΑΟΖ.

Πρόκειται για τα σχέδια νόμου του υπουργείου Εξωτερικών όσον αφορά στην «κύρωση της συμφωνίας μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Ιταλικής Δημοκρατίας για την οριοθέτηση των αντίστοιχων θαλάσσιων ζωνών τους» και την «κύρωση της συμφωνίας μεταξύ της κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας

Περισσότερα...

Ανησυχία για την αύξηση κρουσμάτων στη χώρα μας

Περισσότερα...

 

Συναγερμός έχει σημάνει τις τελευταίες ημέρες στην κυβέρνηση καθώς τα κρούσματα στη χώρα μας αυξάνονται ενώ παρατηρείται και διασπορά.

Αποφάσεις για τη διαχείριση των αυξημένων κρουσμάτων στην Ελλάδα, μετά και το άνοιγμα του τουρισμού, έλαβε χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στη σύσκεψη που είχε με τους αρμόδιους υπουργούς και φορείς.

Οι παραπάνω αποφάσεις κινούνται κατά βάση σε δύο άξονες που είναι αφενός η

Περισσότερα...

Αγία Σοφία: Οι επόμενες κινήσεις της ελληνικής κυβέρνησης απέναντι στην Τουρκία

Περισσότερα...

 

Το Συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ και η Σύνοδος Κορυφής δίνουν τη δυνατότητα στην Ελλάδα να ασκήσει πιέσεις για τη στάση της Τουρκίας.

Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, προκειμένου να συμμετάσχει στη συνεδρίαση του Συμβουλίου των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Όπως υπογράμμισε ο Έλληνας υπουργός, θα συζητηθεί και το ζήτημα της Τουρκίας, με

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...

  1. Βουλή: Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τις Δημόσιες συναθροίσεις
  2. Επίδομα 800 ευρώ: Ανοίγει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις
  3. Βόρεια Μακεδονία: Πιστή στην εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών
  4. Η τουρκική Εθνοσυνέλευση καταδίκασε την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων από τις ΗΠΑ
  5. Η Βουλή των Αντιπροσώπων ζητά να επιβληθούν κυρώσεις στην Τουρκία για την επίθεση εναντίον των Κούρδων της Συρίας
  6. Ψήφισμα στο Κογκρέσο για τον χαρακτηρισμό της 28ης Οκτωβρίου ως Ημέρας του Όχι
  7. Ε.Ε.: Τον προτεινόμενο μηχανισμό αυτόματης ανακατανομής μεταναστών και προσφύγων που διασώζονται στη θάλασσα θα εξετάσει το Συμβούλιο Εσωτερικών Υποθέσεων
  8. Με NAVTEX και εντάλματα σύλληψης απαντά στο «Γιαβούζ» η Κύπρος: «Δεν παράγει δίκαιο η παρανομία»
  9. Κατατέθηκε στη Βουλή σ/ν κύρωσης της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για την αποκατάσταση της πυρόπληκτης περιοχής στο Μάτι Αττικής
  10. Νέα γεώτρηση του «Φατίχ» στην Κύπρο – Navtex από την Τουρκία