64dB για την εργασία, την επιχειρηματικότητα, την προσωπική ανάπτυξη & την κοινωνική αντίληψη
Η εφημερίδα
κυκλοφορεί
κάθε Σάββατο
και παραμένει
μέχρι την
Πέμπτη στα
περίπτερα.

Κοινωνική Οικονομία

Συνεργατισμός α λα Κλερμόντ-Φεράντ

Περισσότερα...

Στις 3, 4 και 5 Οκτωβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε στην περιοχή Κλερμόντ-Φεράντ (Clermont-Ferrand) της Γαλλίας η έκθεση Sommet de l’Elevage. Μια έκθεση ειδικευμένη στα παραγωγικά ζώα (βοοειδή, πρόβατα και άλογα) με έμφαση στο μοσχαρίσιο και το αρνίσιο κρέας.

Μάλιστα η 2α Οκτωβρίου ήταν αφιερωμένη στους διεθνείς επισκέπτες που επιθυμούσαν να συμμετάσχουν σε επισκέψεις σε αγροκτήματα, χώρους συγκέντρωσης ζώων και σφαγεία. Από την Ελλάδα είχαν δηλώσει 6 άτομα, από τα οποία εντοπίστηκαν τα τέσσερα (τα δύο τελικά δεν μπόρεσαν) και από αυτά, τα δύο ήταν μέλη του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Περιφέρειας Αττικής «Άγιος Γεώργιος», ο κ. Νίκος Κορδαλής και η κα Αθηνά Μιχαηλίδου. Η συμμετοχή εξυπηρετήθηκε από το εμπορικό τμήμα της γαλλικής πρεσβείας στην

Περισσότερα...

Χορός εκατομμυρίων ευρώ σε αναθέσεις

Περισσότερα...

Αγανακτισμένος είναι ο κόσμος των οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών και των συλλόγων (που συμπίπτει να είναι και φορείς της ΚΑΛΟ) με όσα συμβαίνουν στο Υπουργείο Εργασίας πάνω στο ζήτημα της πολιτικής διαχείρισης της υπόθεσης της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας. Φαίνεται ότι πρόκειται για χορό εκατομμυρίων ευρώ σε αναθέσεις για την κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία χωρίς να πηγαίνει ούτε ένα ευρώ για την ενίσχυση του χώρου.

Περισσότερα...

Ο «μύθος» της Μοδούσας

Περισσότερα...

«Εκείνο που κάνει μια αυτοκρατορία και έναν λαό να χάνονται είναι η ρήξη στην κοινωνική συνοχή. Όταν δεν υπάρχει το κοινό όνειρο, η ελπίδα για ένα κοινό μέλλον, γιατί να είμαστε μαζί;» (Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ).

Στις συνθήκες που διαμορφώνονται στο Αιγαίο και στην κυπριακή ΑΟΖ και απειλούν την εδαφική ακεραιότητα της χώρας είναι αυτονόητο ότι η κοινωνική συνοχή έπρεπε να αποτελεί το πρόταγμα κάθε κυβέρνησης και όχι ο κατακερματισμός της. Στη βαθιά απογοήτευση, στην bitter γεύση της εκχώρησης

Περισσότερα...

Αλήθειες και μισές αλήθειες: Σχολιασμός μιας μελέτης του οργανισμού «διαΝΕΟσις»

Περισσότερα...

Δημοσιεύουμε αυτούσιο άρθρο του ομότιμου καθηγητή Κωνσταντίνου Παπαγεωργίου όπως το εντοπίσαμε στο περιοδικό «Κοινωνική Οικονομία» (τεύχος 15, ISSN 2407-9626) του Ινστιτούτου Συνεταιριστικών Ερευνών & Μελετών, δυστυχώς χωρίς το σχολιασθέν άρθρο του οργανισμού «διαΝΕΟσις», εκτιμώντας ότι και έτσι είναι πληρέστατο. Θα επανέλθουμε για να καλύψουμε το πιθανό κενό.

Από τον Οργανισμό Έρευνας & Ανάλυσης «διαΝΕΟσις» δημοσιεύτηκε τον Νοέμβριο

Περισσότερα...

Ετήσια Έκθεση ΚΑΛΟ 2017 (β’ μέρος)

Περισσότερα...

Κυκλοφόρησε τον Αύγουστο η Ετήσια Έκθεση Κοινωνικής & Αλληλέγγυας Οικονομίας - ΚΑΛΟ (ISSN: 2585-2876), και στο προηγούμενο φύλλο του «Στέντορα» (22/9/2018) παρουσιάσαμε τα κεφάλαια 1, 2 και 3. Στην έκτασης 158 σελίδων Έκθεση της Ειδικής Γραμματείας ΚΑΛΟ του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, που αφορά το 2017 (μέχρι το καλοκαίρι του 2018), αναφέρεται στη σύνοψη: «Η παρούσα έκδοση αποτελεί ένα όσο το δυνατόν πληρέστερο δημόσιο αρχείο, ανοιχτό σε όλους και

Περισσότερα...

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από το Google για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie.