SEL22.jpg

Η μεταφορά επιβατών, αποσκευών και συνοδευόμενων αυτοκινήτων πραγματοποιείται με τα τακτικά και έκτακτα δρομολόγια, τα οποία ανακοινώνονται από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ στο επιβατικό κοινό.

Η σύμβαση μεταφοράς την οποία συνάπτει ο επιβάτης με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ κατά τον χρόνο αγοράς του τίτλου μεταφοράς του αποδεικνύεται με έναν ή περισσότερους τίτλους μεταφοράς (στη μορφή που έχει εκάστοτε εγκρίνει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ), οι οποίοι παραδίδονται στον επιβάτη.

Οι τίτλοι μεταφοράς των επιβατών με τις αμαξοστοιχίες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ διατίθενται στο επιβατικό κοινό είτε μέσω φυσικών σημείων πώλησης εισιτηρίων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ (σταθμοί, γραφεία ταξιδιών, συμβεβλημένα πρακτορεία και σημεία πώλησης και σε ορισμένες περιπτώσεις μηχανήματα αυτόματης έκδοσης εισιτηρίων) είτε μέσω του διαδικτύου.

Σε περίπτωση που αναφέρονται συνοπτικά όροι μεταφοράς στους τίτλους μεταφοράς τότε υπερισχύουν ως νεότεροι οι παρόντες όροι. Αντίστοιχα υπερισχύουν οι όροι που βρίσκονται εκτυπωμένοι στην εμπρόσθια σελίδα των τίτλων μεταφοράς (ως νεότεροι και ειδικότεροι και επί του τίτλου) από τους τυχόν όρους που ευρίσκονται στην οπίσθια σελίδα των τίτλων μεταφοράς.

Για την καλύτερη δυνατή ανταπόκριση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στις απαιτήσεις της αγοράς παρέχονται στο πλαίσιο της τιμολογιακής πολιτικής της μεταξύ άλλων και εκπτώσεις και προσφορές στο επιβατικό κοινό. Οι προϋποθέσεις και οι όροι που διέπουν τη μεταφορά επιβατών από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, καθώς και οι προϋποθέσεις χορήγησης των εκάστοτε εκπτώσεων και προσφορών, ορίζονται αναλυτικά στο τεύχος του τιμολογίου για τις επιβατικές μεταφορές της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Επειδή οι όροι μεταφοράς από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ διαφέρουν ανάλογα με τον τρόπο έκδοσης του εισιτηρίου, τη διαδρομή, τις αιτίες αλλαγής ή ακύρωσης του ταξιδιού, τη χρονική διάρκεια της καθυστέρησης και την ομάδα στην οποία ανήκει ο επιβάτης (ηλικία, ΑΜΕΑ κ.λπ.), το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕΠΚΑ) συστήνει στους καταναλωτές πριν αγοράσουν εισιτήριο να διαβάσουν προσεκτικά τους όρους μεταφοράς της ΤΡΑΙΝΟΣΕ που υπάρχουν στο σύστημα ηλεκτρονικής αγοράς εισιτηρίου https://tickets.trainose.gr/dromologia/. Το ΚΕΠΚΑ εύχεται οι καταναλωτές να μπορέσουν να καταλάβουν τους όρους μεταφοράς!

Αυτό το χρονικό διάστημα το Ευρωκοινοβούλιο συζητά τα δικαιώματα των επιβατών σιδηροδρομικών μεταφορών. Το ΚΕΠΚΑ και η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ενώσεων Καταναλωτών (BEUC) δίνουμε καθημερινά μάχες για να αναβαθμιστούν τα δικαιώματα των επιβατών-καταναλωτών.

Για καταγγελίες ή περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στο ΚΕΠΚΑ
Βασ. Ηρακλείου 32, 546 24 Θεσσαλονίκη
Τηλ.: 2310 233333, 2310 269449
Φαξ: 2310242211
Κέντρο εξυπηρέτησης καταναλωτών: 8011117200
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
http://www.kepka.org

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn