expotrof.jpg

 

Η έκθεση, η οποία έχει γίνει συνώνυμο της προώθησης premium ελληνικών προϊόντων, γιορτάζει –με μια επετειακή διοργάνωση– τα δέκα χρόνια συνεχούς παρουσίας της.

Μέσα σε μόλις δέκα χρόνια, η ΕΞΠΟΤΡΟΦ έχει αναδειχτεί ως απαραίτητο σημείο συνάντησης Ελλήνων και ξένων decision-makers του κλάδου τροφίμων και ποτών παρουσιάζοντας τα premium προϊόντα της ελληνικής παραγωγής.

Παραμένοντας πιστή στις αξίες της για την ποιοτική ανάδειξη των εγχώριων προϊόντων μέσα από καινοτόμες προτάσεις και πλούσιες γαστρονομικές εκδηλώσεις, η ΕΞΠΟΤΡΟΦ – The Greek Fine Food Exhibition υποδέχεται από το Σάββατο 3 έως και τη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2024 πάνω από 400 παραγωγούς premium προϊόντων, οι οποίοι συμμετέχουν αποκλειστικά στην έκθεση, καθώς και εκπροσώπους επιχειρήσεων από τον κλάδο της λιανικής, της εστίασης, του τουρισμού και των ξενοδοχείων, σε ένα τριήμερο γεμάτο εμπορικές συμφωνίες.


Στη 10η ΕΞΠΟΤΡΟΦ θα πρωταγωνιστήσει η ελληνική γαστρονομία, ενώ δεν θα λείψουν συμμετοχές από το εξωτερικό, δίνοντας τη δυνατότητα στους Έλληνες παραγωγούς για άμεσες εμπορικές επαφές. Παράλληλα, επιλεγμένοι buyers από χώρες όπως η Σιγκαπούρη, ο Καναδάς, τo Ντουμπάι, η Ρουμανία, η Πολωνία, η Ιταλία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Κύπρος και φυσικά ελληνικές επιχειρήσεις θα συμμετάσχουν και φέτος στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο Buyers Square, προσφέροντας ουσιαστικές εξαγωγικές δυνατότητες στις εταιρίες που συμμετέχουν.

Μέσα από ένα ευρύ φάσμα 2.000 προϊόντων υψηλής ποιότητας, όπως εκλεκτοί οίνοι, τυροκομικά προϊόντα, προϊόντα ζυθοποιίας, προϊόντα μέλισσας, ελαιόλαδο, βιολογικά προϊόντα και πολλοί ακόμη γαστρονομικοί θησαυροί, οι 50 και πλέον διεθνείς buyers που θα επισκεφτούν την έκθεση μέσω του προγράμματος Hosted Buyers θα έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν απευθείας με τους Έλληνες παραγωγούς και να γνωρίσουν τα προϊόντα τους.

Παράλληλες εκδηλώσεις 

Μια σειρά από γαστρονομικές εκδηλώσεις και επαγγελματικά σεμινάρια θα διεξαχθούν κατά τη διάρκεια και των τριών ημερών. Για πρώτη φορά, στον χώρο των εκθέσεων τροφίμων θα πραγματοποιηθεί γευσιγνωσία εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου. Ο olive oil expert και σύμβουλος επιχειρήσεων ελαιολάδου κύριος Γιάννης Καρβέλας αναλαμβάνει να μυήσει τους επισκέπτες της έκθεσης στα μυστικά του εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου, να εξηγήσει τις διαφορετικές ποικιλίες, πλεονεκτήματα και ελαττώματα, γευστικές επιγεύσεις, και να ενημερώσει τους ενδιαφερόμενους για το τι χρειάζεται να προσέχουν πριν επιλέξουν ένα εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, καθώς και ποια είναι τα κριτήρια αξιολόγησης ενός premium εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου.

Στην πλατεία γευσιγνωσίας Wine Walk, ο sommelier Χρήστος Σιώμος αναλαμβάνει να μυήσει τους επισκέπτες της έκθεσης στα μυστικά του καλού κρασιού, να εξηγήσει τις διαφορετικές ποικιλίες, οξύτητες, γευστικές επιγεύσεις, και να ενημερώσει τους ενδιαφερόμενους για το τι χρειάζεται να προσέχουν πριν επιλέξουν ένα καλό κρασί.

Και το 2024, μέσα από τα εξειδικευμένα σεμινάρια και workshops Food Expert Stories, οι επαγγελματίες του κλάδου θα ενημερωθούν για όλες τις σύγχρονες γαστρονομικές τάσεις και πρακτικές, ενώ ο σεφ Κώστας Μπουγιούρης θα υποδεχτεί διακεκριμένους συναδέρφους του στην ενότητα «Μαγειρεύουμε Ελλάδα».

Στη 10η επετειακή διοργάνωση, η ΕΞΠΟΤΡΟΦ υποδέχεται την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ως τιμώμενη περιφέρεια. Πλήθος επαγγελματιών, οι οποίοι δραστηριοποιούνται εντός των γεωγραφικών ορίων της περιφέρειας, θα βρίσκεται στην έκθεση και θα παρουσιάσει τα «δυνατά χαρτιά» της Κεντρικής Μακεδονίας, τόσο στους επισκέπτες της έκθεσης όσο και μέσα από ένα γαστρονομικό δρώμενο, όπου διακεκριμένοι σεφ της περιοχής θα δημιουργήσουν παραδοσιακές συνταγές της περιφέρειας χρησιμοποιώντας τα προϊόντα των παραγωγών-εκθετών.

Τέλος, στο πλαίσιο της ΕΞΠΟΤΡΟΦ – The Greek Fine Food Exhibition, θα απονεμηθούν τα βραβεία ποιότητας και γεύσης των Athens Fine Food Awards (AFFA) 2024, στο πλαίσιο των οποίων αξιολογείται το ελληνικό τρόφιμο με τη διαδικασία της τυφλής γευσιγνωσίας.

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn