new_horizons_infocom.jpg

 

Με κεντρικό μήνυμα «Diginvest in Greece: New Horizons!», το Infocom World 2023 έρχεται στις 14 Δεκεμβρίου στο Divani Caravel, με την υπογραφή και την αξιοπιστία της Smartpress, για να φέρει στο προσκήνιο την πρόοδο και την καινοτομία στον τομέα των τηλεπικοινωνιών, της πληροφορικής και ευρύτερα της τεχνολογίας.

Φέτος, στο συνέδριο θα συναντηθούν το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον, καθώς συμπληρώνονται 30 χρόνια της κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα αλλά και 25 χρόνια του συνεδρίου InfoCom World! Επιπλέον, το συνέδριο θα είναι αφιερωμένο και στην τεχνητή νοημοσύνη για να αναδείξει τις σημαντικότερες πτυχές, την αξία των εφαρμογών της, και την επίδραση που πλέον έχει σε όλες τις κάθετες αγορές.

Με μια σειρά εξαιρετικά σημαντικών ομιλητών, το φετινό Infocom World θα αποτελέσει και πάλι το «meeting point» των πρωτοπόρων του κλάδου, των ερευνητών, των πολιτικών και των επιχειρηματιών, οι οποίοι θα παρουσιάσουν τις μετασχηματιστικές δυνατότητες της συνδεσιμότητας και το μέλλον των τηλεπικοινωνιών και της πληροφορικής, με μια ιδιαίτερη έμφαση στα δίκτυα επόμενης γενιάς, τις εφαρμογές τους, την κυβερνοασφάλεια και την πορεία προς το μέλλον και το 6G.

Άλλωστε ο κλάδος του ICT βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή, σε ένα χρονικό σημείο όπου οι επενδύσεις στην έρευνα, τις υποδομές και την τεχνολογική ανάπτυξη εξελίσσονται σε ζήτημα ζωτικής σημασίας. Και αυτό γιατί –καθώς η ζήτηση για ταχύτερη, πιο αξιόπιστη και ασφαλή μετάδοση δεδομένων ενισχύεται– αυξάνεται παράλληλα και η ανάγκη για σημαντικές επενδύσεις στην κατασκευή και αναβάθμιση των τηλεπικοινωνιακών δικτύων.

Επιπλέον, για να αξιοποιηθεί η δυναμική των δικτύων επόμενης γενιάς, απαιτούνται σημαντικές επενδύσεις για τη δημιουργία ενός οικοσυστήματος καινοτόμων εφαρμογών και υπηρεσιών, οι οποίες θα μπορούν να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες των υποδομών. Από τους υπολογιστές αιχμής και την τεχνητή νοημοσύνη έως την επαυξημένη και την εικονική πραγματικότητα, η ανάπτυξη αυτών των εφαρμογών απαιτεί χρηματοδότηση αλλά και συνεργασία μεταξύ παρόχων, επιχειρήσεων και startups.

Τη δική τους σημασία έχουν και οι επενδύσεις στο ανθρώπινο κεφάλαιο. Το Diginvest Greece: New Horizons στοχεύει στην προώθηση της συνεργασίας ενθαρρύνοντας την ανταλλαγή ιδεών, τεχνογνωσίας και ερευνητικών αποτελεσμάτων. Έτσι, όχι μόνο θα επιταχυνθεί η ανάπτυξη της τεχνολογίας, αλλά θα προσφερθούν ευκαιρίες σε ένα δυναμικό στελεχών υψηλής εξειδίκευσης, «ετοιμοπόλεμο» για τη διαχείριση της πολυπλοκότητας των μεγάλων έργων, των δικτύων και των αναδυόμενων τηλεπικοινωνιακών τεχνολογιών.

Την ίδια στιγμή, η κυβερνοασφάλεια και η ανθεκτικότητα των υποδομών παραμένει ένας βασικός άξονας σε κάθε συζήτηση που σχετίζεται με το ICT. Καθώς η χρήση των δικτύων αυξάνεται, ενισχύεται και η πιθανότητα για εμφάνιση κυβερνοεπιθέσεων και άλλων ψηφιακών απειλών. Για την αποτελεσματική αντιμετώπισή τους, απαιτούνται σημαντικές επενδύσεις σε έρευνα, σε προηγμένα συστήματα ανίχνευσης απειλών και σε προγράμματα εκπαίδευσης, ώστε να αποκτήσουν οι επαγγελματίες δεξιότητες για αποτελεσματική άμυνα.

Καθώς ο κόσμος μπαίνει σε μια νέα ψηφιακή εποχή, οι επενδύσεις που γίνονται σήμερα θα καθορίσουν τα θεμέλια πάνω στα οποία θα χτιστούν η πληροφορική αλλά και το τηλεπικοινωνιακό τοπίο τού αύριο!

Πραγματοποιήστε σήμερα κιόλας, με ένα κλικ και εντελώς δωρεάν, την εγγραφή σας στο «Diginvest in Greece: New Horizons!» και γίνετε μέρος του κρίσιμου διαλόγου, ο οποίος θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση του μέλλοντος των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας, ανοίγοντας νέους ορίζοντες και φέρνοντας στο προσκήνιο καινούριες ευκαιρίες.

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn