kalathas-900x600_1.png

 

Στο Θέατρο Κάτω από τη Γέφυρα από την ομάδα «+αίσθημα»

Η θεατρική ομάδα +αίσθημα της Συναισθηματικής Διαλεκτικής παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση «Ο Σέντζας και τα πάθη του έρωτα», που βασίζεται στην κωμωδία καταστάσεων και χαρακτήρων του Παντελή Χορν «Σέντζας», σε διασκευή του ηθοποιού και σκηνοθέτη Στέλιου Καλαθά.

Η υπόθεση διαδραματίζεται σε ένα νησί του βορειοανατολικού Αιγαίου. Ένας πλούσιος τραπεζίτης ονόματι Σέντζας επιστρέφει στον τόπο της καταγωγής του και, χρησιμοποιώντας την εξυπνάδα του και την οικονομική του επιφάνεια, δημιουργεί μια πλαστή εικόνα γύρω από τον εαυτό του, στην προσπάθειά του να κρύψει τη σεξουαλική ανικανότητά του.

Στο έργο αυτό ο Παντελής Χορν αντιπαραβάλλει με απαράμιλλη ευφυία τη σύγκρουση ανάμεσα στο είναι και στο φαίνεσθαι τόσο του ίδιου του ανθρώπου όσο και της κοινωνίας και των ανθρώπων που κατέχουν θέσεις εξουσίας, καυτηριάζει την υποκρισία αλλά και τη διαφθορά μιας γνώριμης και  «ευυπόληπτης» κοινωνίας, την εξαγορά συνειδήσεων και ηθικών αξιών, αλλά και την εκμετάλλευση στο όνομα του θεού Έρωτα, σκιαγραφώντας με κωμικό τρόπο καταστάσεις αληθινές.

Η διασκευή έγινε με στόχο να φωτίσει τα διαχρονικά μηνύματα του έργου και να θέσει το ερώτημα αν η ανικανότητα μπορεί να μας θαμπώσει και να τη βλέπουμε ως ικανότητα, σε τέτοιο μάλιστα σημείο που και ο ίδιος ο ανίκανος, μέσα από τα δικά μας «χειροκροτήματα», να πιστέψει στο τέλος ότι είναι ικανός.

Η γρήγορη εναλλαγή των σκηνών, ο ευφυής λόγος, οι ανατροπές, οι κωμικές ατάκες, τα κοστούμια εποχής και η πρωτότυπη μουσική συνθέτουν μια παράσταση με σύγχρονα μηνύματα, που προσφέρει σκέψη και άφθονο γέλιο.

Με αλφαβητική σειρά παίζουν οι:

Λεωνίδας Ασλάνογλου, Έλενα Βογιατζή, Πάνος Γάλλος, Ελένη Γιολδάση, Ανθή Γριβέα, Αδριανή Κορωναίου, Ευαγγελία Μακαντάση, Μιχάλης Μιχαλάκος, Αναστασία Μπαργιαμάκη, Βούλα Μπλάντα, Γιάννης Οιχαλιώτης, Περικλής Παπαδημητρίου, Ευάγγελος Παπαϊωάννου, Αθηνά Πεντζουρίδου, Νίκος Ρόκος, Βίβιαν Στουρνάρα, Όλγα Τσαρσιταλίδη, Γιώργος Φολόκης      

Συντελεστές  

Διασκευή και σκηνοθεσία: Στέλιος Καλαθάς
Σκηνικά, κοστούμια: Μιχάλης Σδούγκος
Πρωτότυπη μουσική: Πάνος Τσαπάρας
Χορογραφίες: Σεργκέι Γκέρμαν
Βοηθός σκηνοθέτη: Αδριανή Κορωναίου
Επιμέλεια μακιγιάζ:  Σχολές Άννα Τσόρου
Κομμώσεις:  Στέλιος Κούλης
Ειδικές κατασκευές: Γιώργος Φoλόκης
Οργάνωση παραγωγής: Έλενα Βογιατζή
Χορηγοί: Aslanoglou Carpets, Capsis Hotel
Φωτογραφίες, βίντεο: Βαγιανός Καλαθάς

Σάββατο 8 & Κυριακή 9 Ιουλίου

Θέατρο Κάτω από τη Γέφυρα
Γιαννοπούλου 1, Πειραιάς

Ώρα έναρξης: 21.00
Τιμή εισιτηρίου: 8 ευρώ

Κρατήσεις: 697 7082020

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn