eisodos2.jpg


Με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, από τις 20:00 έως τις 23:30, και με θεματικές περιηγήσεις από αρχαιολόγους του, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο υποδέχεται την πανσέληνο την Κυριακή 22 Αυγούστου.

Πιο συγκεκριμένα, από τις 20:30 έως τις 22:30 τα βλέμματα, οι σκέψεις και τα βήματα των επισκεπτών θα οδηγηθούν σε επιλεγμένα εκθέματα των μόνιμων και των περιοδικών εκθέσεων του μουσείου και σε έναν νυχτερινό περίπατο γύρω από αυτό, με ιστορίες που θα ξεδιπλώσουν οι ακόλουθοι αφηγητές:

 * Δέσποινα Ιγνατιάδου, Δρ Αρχαιολογίας, προϊσταμένη του Τμήματος Συλλογής Έργων Γλυπτικής: O μικρός θεός θεραπευτής και τα παιχνίδια του/The divine boy healer and his playthings: Αίθουσα 30: Ώρες αφήγησης: 8:30, 9:00 (στα αγγλικά) 9:30 (αριθμός συμμετεχόντων: 10).

 * Γιώργος Καββαδίας, Δρ Αρχαιολογίας, προϊστάμενος του Τμήματος Συλλογής Αγγείων και έργων Μεταλλοτεχνίας και Μικροτεχνίας: Ομηρικές ιστορίες τη νύχτα. Αίθουσα 7: Ώρες αφήγησης: 8:00, 9:00, 9:30 (αριθμός συμμετεχόντων: 10).

 * Ευρυδίκη Λέκα, Δρ Αρχαιολογίας του Τμήματος Συλλογής Έργων Γλυπτικής: Οι μεγάλες νίκες. Εισαγωγή στο σκεπτικό της έκθεσης. Αίθουσα Περιοδικών Εκθέσεων: Ώρες αφήγησης: 8:30, 9:00, 9:30 (αριθμός συμμετεχόντων: 10).

 * Χρυσάνθη Τσούλη, Δρ Αρχαιολογίας του Τμήματος Συλλογής Έργων Γλυπτικής: Graffiti, ιστορικά και σύγχρονα σε αρχαία μνημεία: Αίθουσες: 25-26, 28, 31, 33: Ώρες αφήγησης: 8:30, 9:00, 9:30 (αριθμός συμμετεχόντων: 10).

 * Κώστας Πασχαλίδης, Δρ Αρχαιολογίας του Τμήματος Συλλογής Προϊστορικών, Αιγυπτιακών, Κυπριακών και Ανατολικών Αρχαιοτήτων: Νυχτερινές ιστορίες στο φως της πανσελήνου. Περίπατος γύρω από το μουσείο: Ώρα: 9:00 (αριθμός συμμετεχόντων: 20).

Για τις θεματικές περιηγήσεις είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στις πληροφορίες του μουσείου: τηλ. 213 2144800-4856-4889-4858. Ώρα έναρξης με ελεύθερη είσοδο: 20:00. Ώρα τελευταίας εισόδου επισκεπτών: 23:30.

Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος, ακολουθώντας τα μέτρα και τις ρυθμίσεις στο πλαίσιο ανάγκης περιορισμού της διασποράς του Covid-19.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn