jun17koinonia.jpg

 

Τα self-test στην Αττική δεν θα μοιράζονται πια δωρεάν από τα φαρμακεία, όπως αναφέρει με ανακοίνωσή του ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής (ΦΣΑ).

Ο ΦΣΑ τονίζει πως η δωρεάν διανομή θα διαρκέσει μέχρι το Σάββατο 19 Ιουνίου 2021 και δεν πρόκειται να δοθεί περαιτέρω παράταση.

Μάλιστα οι φαρμακοποιοί της Αττικής καταγγέλλουν πως είχαν από την αρχή σοβαρές επιφυλάξεις για την αξιοπιστία των self-test που η κυβέρνηση ήθελε να διακινήσει στους πολίτες.

«Τα στοιχεία πλέον μας επιβεβαιώνουν ότι το 90% των θετικών self-test είναι ψευδώς θετικά», επισημαίνεται σχετικά, ενώ «είχαμε σοβαρές αντιρρήσεις και για την πολιτική της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας, που στηριζόταν εξ ολοκλήρου στην ατομική ευθύνη των πολιτών».

Η κυβέρνηση σκέφτεται να συνεχίσει αυτή την αποτυχημένη επιδημιολογική επιτήρηση προτείνοντας ως αντάλλαγμα να δει με θετικό μάτι τα χρόνια θεσμικά προβλήματα των φαρμακοποιών, την ίδια ώρα που το Δ.Σ. του ΕΟΠΥΥ πήρε απόφαση να μετακυλήσει το claw back των ιατροτεχνολογικών προϊόντων από τις εισαγωγικές εταιρίες στα φαρμακεία και η Ν.Δ., αντί να επιβραβεύσει τις προσπάθειες των φαρμακοποιών, τους βάζει και καινούριο χαράτσι.

Ακόμη, από 14 έως 19 Ιουνίου τα φαρμακεία όλης της επικράτειας, εκτός της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας, θα διανέμουν τρία self-test σε εκπαιδευτικούς, μαθητές, διοικητικό προσωπικό πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και νέους 18-30 ετών.

Ειδικά για την Αχαΐα, προβλέπεται ότι η διανομή των τριών τεστ στην εκπαιδευτική κοινότητα θα γίνει απευθείας από τις σχολικές μονάδες με οδηγίες που θα δοθούν από το υπουργείο Παιδείας.

Από την 1η Ιουλίου οι πλήρως εμβολιασμένοι δεν θα χρειάζεται να υποβάλλονται σε υποχρεωτικό self-test, σύμφωνα με τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ Άκη Σκέρτσο.

Όπως έκανε γνωστό, τον Ιούλιο τα self-test θα περιοριστούν σε στοχευμένες ομάδες εξαιτίας και του υψηλότερου εμβολιασμού και του χαμηλότερου επιδημιολογικού φορτίου.

Sputnik Ελλάδας

 

Πηγή φώτο:<a href="/https://pixabay.com/el/users/biggibe-7949632/?utm_source=link-attribution&amp;utm_medium=referral&amp;utm_campaign=image&amp;utm_content=6197114

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn