jun15koinoniaÆ.jpg

Χωρίς μετρό θα μείνει η πρωτεύουσα αύριο Τετάρτη ύστερα από την 24ωρη απεργία που εξαγγέλθηκε κατά του εργασιακού νομοσχεδίου το οποίο ψηφίζεται στη Βουλή. Παράλληλα, τα λεωφορεία θα κινούνται 09:00-21:00. Η ΑΔΕΔΥ, ναυτεργατικά αλλά και εκπαιδευτικά σωματεία συμμετέχουν, επίσης, στις κινητοποιήσεις.

Το νομοσχέδιο έχει γνωρίζει σθεναρές αντιδράσεις λόγω κυρίως της πρόβλεψης για το 8ωρο, που οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι καταργείται. Ήδη την περασμένη Πέμπτη έλαβαν χώρα μεγάλες διαδηλώσεις κατά της ψήφισής του.

Παρόμοιο σκηνικό αναμένεται να επικρατήσει και αύριο, καθώς είναι προγραμματισμένα συλλαλητήρια και πορείες.

Σημειώνεται πως από τις κινητοποιήσεις έχει εξαιρεθεί η ΟΛΜΕ ώστε να μπορέσουν να διεξαχθούν χωρίς πρόβλημα οι Πανελλήνιες.

Απεργία από την ΑΔΕΔΥ

«Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, αφού έλαβε υπόψη της τις προτάσεις–αποφάσεις ομοσπονδιών και νομαρχιακών τμημάτων, μετατρέπει τη στάση εργασίας της 16ης Ιουνίου σε 24ωρη απεργία την ίδια μέρα, για να μην ψηφιστεί το αντεργατικό και αντιλαϊκό νομοσχέδιο της κυβέρνησης της Ν.Δ. και του κ. Χατζηδάκη», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ.

Η Ανώτατη Διοίκηση Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων καλεί σε συλλαλητήριο στις 11:00 στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

«Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να δώσουν μαζικά το παρών τόσο στην απεργία όσο και στις συγκεντρώσεις και στα συλλαλητήρια που θα γίνουν εκείνη την ημέρα σε όλες τις πόλεις της χώρας. Αυτό το νομοσχέδιο δεν πρέπει να ψηφιστεί, πρέπει να αποσυρθεί τώρα», τονίζεται.

Δεμένα τα πλοία

Ακόμη, δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία, καθώς απεργούν τα 13 ναυτεργατικά σωματεία.

Θα υπάρξει εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία που αφορά όλες τις κατηγορίες πλοίων.

Η Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ) συμμετέχει στην απεργιακή κινητοποίηση, καλώντας σε συγκέντρωση στις 05:30 το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά.

«Οι εργαζόμενοι έχουν τη δύναμη να χαλάσουν τα σχέδια της κυβέρνησης και των υποτακτικών της στο συνδικαλιστικό κίνημα. Χρειάζεται τις επόμενες ημέρες να σημάνει συναγερμός σε όλους τους χώρους δουλειάς, να εξασφαλιστεί η μέγιστη κινητοποίηση όλων των δυνάμεων για την επιτυχία της απεργιακής μάχης και τη μαζική κάθοδο των εργαζομένων στους δρόμους του αγώνα. Στον χώρο της επιβατηγού ναυτιλίας οι εφοπλιστές κλιμακώνουν την επίθεσή τους ενάντια στο δικαίωμα της απεργίας, για τον σκοπό αυτό επιστρατεύουν και αξιοποιούν οτιδήποτε έχουν στη διάθεσή τους από το αντιδραστικό θεσμικό-νομοθετικό οπλοστάσιό τους, τις δικαστικές αποφάσεις, τον κοινωνικό αυτοματισμό μέχρι την οργανωμένη και ενορχηστρωμένη παραπληροφόρηση». σημειώνεται σε ανακοίνωσή της.

Sputnik Ελλάδας

 

Πηγή:

Photo by //unsplash.com/@3dparadise?utm_source=unsplash&utm_medium=referral&;utm_content=creditCopyText">Braňoon Unsplash

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn