stentoras-maios-mhnas-kanonikothtas-emvoliasmoi-27-4-2021.jpg

Χρειάζονται να γίνουν 5,5 εκατομμύρια εμβολιασμοί, ώστε να επιτύχουμε ένα ισχυρό τείχος ανοσίας, δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

Εξέφρασε παράλληλα, την απογοήτευση του για το ότι μόλις το 60% των ηλικιών άνω των 80 εμβολιάστηκαν. Κατά την εκτίμηση του, από τη Τρίτη που ανοίγει η πλατφόρμα και για τις νεότερες ηλικίες αλλά και την αύξηση της ροής των εμβολίων το επόμενο διάστημα, τα πράγματα θα είναι καλύτερα όπως είπε.

Ο υπουργός ανέφερε πως εταιρίες όπως η αμερικανική αεροπορική DELTA, ετοιμάζει δύο επιπλέον πτήσεις με προορισμό τη χώρα μας, κάτι που αποδεικνύει ότι υπάρχει μεγάλη ζήτηση για τον τουρισμό. Ο Μάιος θα είναι ένας μήνας κανονικότητας τόνισε ο κ. Γεωργιάδης, λέγοντας ότι αυτό θα γίνει υπό την προϋπόθεση να γίνουν οι εμβολιασμοί. Ενώ σημείωσε, πως πρέπει σε κάθε ευκαιρία να υπογραμμίζεται με ένταση η αναγκαιότητα των εμβολιασμών όχι μόνο για τις ζώες των ανθρώπων αλλά και για την οικονομία.

Επιπλέον, σχολίασε πως δεν πρέπει να υπάρχει φόβος για τις παρενέργειες του εμβολίου της AstraZEneca. Και αυτό όπως εξήγησε, γιατί το ενδεχόμενο εμφάνισης μιας παρενέργειας είναι 1 στο εκατομμύριο. Ενώ, το να μπαίνει κάποιος στο αυτοκίνητο με το ενδεχόμενο να τρακάρει είναι 1 στα 1000. Τέλος, εξήγησε ότι όλα τα φάρμακα έχουν παρενέργειες, όμως όταν χρειάζεται για τη θωράκιση της υγείας μας τα καταναλώνουμε.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn