emvoliasmoi-iatriko-prosopiko-xania.jpg

Με γιατρούς, νοσηλευτές και εργαζόμενους στο νοσηλευτικό ίδρυμα, που από την αρχή της πανδημίας βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπισή της, ξεκίνησαν νωρίς το πρωί οι εμβολιασμοί του προσωπικού στο Νοσοκομείο Χανίων.

Η διαδικασία εξελίσσεται ομαλά σε τρεις ειδικά διαμορφωμένους χώρους του νοσοκομείου και σύμφωνα με τον διοικητή του κ. Γιώργο Μπέα από το ίδρυμα έχουν παραληφθεί 600 εμβόλια για τις επόμενες 4 ημέρες, ενώ για σήμερα έχουν προγραμματισθεί 150 εμβολιασμοί.

Στο Νοσοκομείο Χανίων θα εμβολιασθούν και οι υγειονομικοί των Κέντρων Υγείας, του Ναυτικού Νοσοκομείου και το προσωπικό του ΕΚΑΒ.

Όπως δήλωσε ο κ Μπέας, «η 4η Ιανουαρίου είναι μια ημέρα χαράς, ελπίδας και αισιοδοξίας. Σήμερα ξεκίνησε η διαδικασία του εμβολιασμού στο Νοσοκομείο Χανίων. Η πράξη του εμβολιασμού είναι μια πράξη ευθύνης, απέναντι στους εαυτούς μας, στους οικείους μας, μια πράξη ευθύνης απέναντι στο κοινωνικό σύνολο».

Όπως είπε η κ. Τσουράκη, «καταλαβαίνω ότι ο κόσμος φοβάται, είναι λογικό και ανθρώπινο, όμως νομίζω ότι το εμβόλιο είναι το μοναδικό μας όπλο σε αυτήν την πανδημία. Η ιστορία έχει αποδείξει ότι τελικά τα εμβόλια είναι αυτά που μας βγάζουν από τέτοιες δύσκολες καταστάσεις».Η νοσηλεύτρια του Νοσοκομείου Χανίων αναφέρθηκε στις προσπάθειες για την καταπολέμηση του ιού, μίλησε για τον φόβο που -όπως είπε- υπήρξε στην αρχή της πανδημίας στέλνοντας το μήνυμα ότι «πρέπει να σεβόμαστε τον ιό και να κινηθούμε με σεβασμό προς τον εμβολιασμό».Αναφερόμενη στην εμπειρία της κατά την παρουσία της ως εθελόντρια στην Θεσσαλονίκη επεσήμανε ότι η απόφαση της να μεταβεί στην συμπρωτεύουσα  «γεννήθηκε» από την ανάγκη που ένιωσε για  προσφορά.

Μεταξύ των πρώτων που έκαναν το εμβόλιο ήταν και η πρόεδρος της Επιτροπής Λοιμώξεων του Νοσοκομείου Ειρήνη Λαγουδάκη. Όπως δήλωσε «περιμέναμε την σημερινή ημέρα με χαρά και ανακούφιση και υψηλό αίσθημα ευθύνης. Το εμβόλιο επιτέλους ήρθε, θέλω να πω ότι τα εμβόλια πολλά χρόνια τώρα σώζουν εκατομμύρια ζωές από λοιμώξεις και νοσήματα. Το εμβόλιο που έχει βγει είναι ασφαλές. Δεν πρέπει να υπάρχει φόβος από κανέναν. Αντίθετα όλοι πρέπει να σκεφτόμαστε ότι θα κάνουμε τον εμβολιασμό. Είναι δικαίωμά μας αλλά όχι μόνο αυτό. Είναι υποχρέωση απέναντι στον εαυτό μας, τις οικογένειες μας, υποχρέωση απέναντι στους συναδέλφους μας και στην κοινωνία».

ΑΠΕ ΜΠΕ

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn