epikairotita3108.jpg

 

Ύστερα και από την τελευταία τριήμερη παράταση που έδωσε το υπουργείο Οικονομικών, λήγει σήμερα Δευτέρα 31 Αυγούστου η προθεσμία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων.

Αν και η καταληκτική ημερομηνία ήταν την Παρασκευή 28 Αυγούστου, ύστερα από την υπογραφή της σχετικής απόφασης από τον υφυπουργό Οικονομικών Απόστολο Βεσυρόπουλο, δόθηκε ακόμα μία παράταση, η οποία ισχύει έως και σήμερα για την κατάθεση των δηλώσεων, αφού περίπου 200.000 φορολογούμενοι δεν είχαν προχωρήσει στην κατάθεσή τους, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν πρόστιμα και προσαυξήσεις.

Όπως επεσήμανε σε δηλώσεις του για την παράταση αυτή ο υφυπουργός Οικονομικών, «μέχρι την Τετάρτη είχαν υποβληθεί 6.150.171 φορολογικές δηλώσεις. Υπολείπονται περίπου 207.000 για να προσεγγίσουμε τον αριθμό των δηλώσεων που είχαν υποβληθεί πέρυσι».

Συγκεκριμένα, ο υφυπουργός δήλωσε πως «αν και, κατά μέσο όρο, τις τελευταίες ημέρες υποβάλλονται καθημερινά περίπου 80.000 δηλώσεις, γεγονός που αποδεικνύει ότι έχει υποβληθεί ο μεγαλύτερος όγκος τους, το υπουργείο Οικονομικών δίνει ένα ακόμα, μικρό χρονικό περιθώριο προκειμένου να διευκολύνει όλους τους Έλληνες πολίτες για να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους».

Πληρωμή οφειλών

Όσοι φορολογούμενοι κατέθεσαν τις δηλώσεις τους κατά τη διάρκεια της τελευταίας παράτασης και όσοι υπέβαλαν τις δηλώσεις τους μέσα στον Αύγουστο και το εκκαθαριστικό τους βγαίνει χρεωστικό θα πρέπει να καταβάλουν σήμερα τις δύο δόσεις του επιπλέον φόρου.

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας προανήγγειλε μέσω συνέντευξής του σε τηλεοπτικό σταθμό παράταση της αναστολής των φορολογικών υποχρεώσεων έως τον Απρίλιο του 2021 όσων επλήγησαν από την πανδημία. Θα ακολουθήσει η νέα ρύθμιση των 12 άτοκων ή των 24 με επιτόκιο 2,5% δόσεων.

Όπως κατέληξε ο κ. Σταϊκούρας, τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας επαρκούν ώστε να καλυφθούν οι όποιες ανάγκες της οικονομίας και της κοινωνίας παρουσιαστούν.

Sputnik Ελλάδας

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn