ehtelontis-0204.jpg

 

Ανοιχτό κάλεσμα για την προσέλκυση εθελοντών που θα προσφέρουν αποκλειστικά στις Mονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΜΦΗ), σε όλο το φάσμα ειδικοτήτων τις οποίες μπορεί να χρειάζονται κατά τη διάρκεια της πανδημικής κρίσης, απευθύνει η Περιφέρεια Αττικής.

Η αναγκαιότητα ενίσχυσης της ασφάλειας αυτής της κατεξοχήν ευπαθούς πληθυσμιακής ομάδας έναντι του Covid-19 αποφασίστηκε στη συνάντηση του περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης ΜΦΗ Σ. Προσαλίκα. Από τη συζήτηση διαπιστώθηκε ο κίνδυνος υποστελέχωσης των μονάδων λόγω του προσωπικού τους που τυχόν θα βρεθεί θετικό στον κορονοϊό, την ώρα που χαρακτηρίζεται απαραίτητη η συνέχιση λειτουργίας τους και υπερεπείγουσα η ανάγκη φροντίδας των φιλοξενουμένων τους ενόσω η επιδημία εξελίσσεται και εξαντλούνται τα αποθέματα της χώρας σε ιατρονοσηλευτικό προσωπικό.

Για την ασφαλή συνέχιση της λειτουργίας των ΜΦΗ η Περιφέρεια απευθύνει πρόσκληση εθελοντισμού αποκλειστικά για τις ΜΦΗ κερδοσκοπικού και μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα προς άτομα που μπορούν να διαθέσουν τον ελεύθερο χρόνο τους, αλλά και εξειδικευμένα στελέχη νοσηλευτών και λοιπών ειδικοτήτων. Για την ασφάλεια των ΜΦΗ θα μεριμνήσει η Περιφέρεια Αττικής με τα κατάλληλα υλικά προστασίας που θα διαθέσει στους νέους εθελοντές.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στη Γραμμή Βοήθειας για την Πανδημία, που έχει δημιουργήσει η Περιφέρεια Αττικής, στο 1110, όπου επίσης μπορούν να απευθυνθούν και οι κατά τόπους ΜΦΗ της Αττικής, προσδιορίζοντας τις ειδικές ανάγκες τους. Ειδική φόρμα συμμετοχής μπορούν επίσης να συμπληρώσουν οι εθελοντές στη σελίδα της Περιφέρειας Αττικής patt.gov.gr.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn