cov12.jpg

 

Ο πρώτος νεκρός από τον κορονοϊό Covid-19 στη χώρα μας κατεγράφη τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης 12/3, αφού απεβίωσε ο 66χρονος εκπαιδευτικός που νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο του Ρίου.

Ο 66χρονος είχε βρεθεί θετικός στον κορονοϊό ύστερα από ταξίδι στους Αγίους Τόπους στο πλαίσιο ομαδικής εκδρομής, με την οποία σχετίζονται ακόμα 56 ασθενείς και έτσι υιοθετήθηκαν τα πρώτα μέτρα στη Δυτική Ελάδα και συγκεκριμένα στους νομούς Αχαΐας, Ηλείας και Ζακύνθου.

Ο άνδρας, που κατέληξε σήμερα στις 03:15, σύμφωνα με την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, ήταν το ένατο κρούσμα του κορονοϊού στη χώρα μας και η ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας την 4η Μαρτίου ανέφερε μεταξύ άλλων: «Το ένατο επιβεβαιωμένο κρούσμα νόσου από τον νέο κορονοϊό  (ταξιδιώτης από το  Ισραήλ και την Αίγυπτο) νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση με σοβαρή πνευμονία στη μονάδα αρνητικής πίεσης στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο του Ρίου».

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση των υγειονομικών αρχών, στην Ελλάδα έχουν καταγραφεί άλλοι 98 ασθενείς με κορονοϊό και δύο από αυτούς νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση, ένας στο Ρίο και ένας στο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης. 

Υπενθυμίζεται ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) κήρυξε την Τετάρτη 11/3 κατάσταση πανδημίας λόγω της ραγδαίας εξάπλωσης του κορονοϊού, με τον γενικό διευθυντή να δηλώνει: «Τις τελευταίες δύο εβδομάδες ο αριθμός των περιπτώσεων εκτός Κίνας έχει αυξηθεί δεκατρείς φορές και ο αριθμός των χωρών που έχουν πληγεί έχει τριπλασιαστεί. Τις ημέρες και τις επόμενες εβδομάδες αναμένουμε να δούμε τον αριθμό των περιπτώσεων, τον αριθμό των θανάτων και τον αριθμό των χωρών που θα πληγούν να αυξάνονται. Ανησυχούμε βαθύτατα τόσο για τα τρομακτικά επίπεδα εξάπλωσης και τη σοβαρότητα, όσο και για τα τρομακτικά επίπεδα αδράνειας».

Ο αριθμός των θανόντων σε όλο τον κόσμο έχει ξεπεράσει τις 4.000 και τα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι πάνω από 110.000 σε τουλάχιστον 114 χώρες.

Το διάγγελμα Μητσοτάκη

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης χθες 11/3 απηύθυνε διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό σχετικά με τον κορονοϊό και επεσήμανε ότι «οποιοσδήποτε εφησυχασμός είναι ανεπίτρεπτος». 

Ειδικότερα, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε: «Κάποιοι συμπολίτες μας όμως ίσως χρειαστούν νοσηλεία. Αυτούς πρέπει να προστατεύσουμε. Ο στόχος μας είναι απλός. Τα τυχόν σοβαρά κρούσματα να απλωθούν σε βάθος χρόνου ώστε οι ασθενείς να είναι σε θέση να λάβουν τη φροντίδα που αξίζουν και δικαιούνται. Η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι και όπως χρειάζεται νωρίτερα απ’ όσο χρειάζεται. Κανένα μαζικό μέτρο δεν μπορεί να υποκαταστήσει την ατομική ευθύνη».

Ο ίδιος δεν παρέλειψε να επαναλάβει και να υπογραμμίσει τους κανόνες υγιεινής και προστασίας, σημειώνοντας με νόημα πως «ό,τι ισχύει για τις δημόσιες συναθροίσεις ισχύει και για την Εκκλησία».

Δείτε το διάγγελμά του για τον κορονοϊό: https://www.youtube.com/watch?v=9zq3CD0R3og …

Sputnik Ελλάδας

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn