1.png

 

Προκήρυξη

Ο Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος «Αθηναίοι Δρομείς», σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Αττικής, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την ανάδειξη του πανέμορφου πάρκου Πεδίον του Άρεως, προκηρύσσει τη διεξαγωγή του 4ου Αγώνα Πεδίου του Άρεως «Στις γειτονιές της Αθήνας» στις 12 Απριλίου 2020.

Εκκίνηση και τερματισμός εντός του χώρου του Πεδίου του Άρεως. Ο αγώνας τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού & Υπεραποστάσεων (ΕΟΣΛΜΑ-Υ), της Ελληνικής Αστυνομίας και της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Άθλησης για Όλους UESpT.

Διακήρυξη για έναν πράσινο αγώνα δρόμου

Το αθλητικό γεγονός του 4ου Αγώνα Πεδίου του Άρεως «Στις γειτονιές της Αθήνας» κινείται στο τρίπτυχο του ευ αγωνίζεσθαι, του πολιτισμού και της ευαισθητοποίησης για τα περιβαλλοντικά προβλήματα της περιοχής μας.

Η ΖΟΤΕΝ, σε συνεργασία με τον ΑΠΣ «Αθηναίοι Δρομείς», θα είναι υπεύθυνη για τη διοργάνωση και την υλοποίηση του περιβαλλοντικού προγράμματος. Η βασική δέσμευσή μας είναι να χρησιμοποιήσουμε τους φυσικούς πόρους του πλανήτη μας αποτελεσματικά, να μειώσουμε τις αρνητικές επιπτώσεις για το περιβάλλον και, πιο συγκεκριμένα, να είμαστε υπεύθυνοι για τα απόβλητα που θα παραχθούν στο πολιτιστικό και αθλητικό αυτό γεγονός.

2Πρόγραμμα

Εκκίνηση αγώνα 10 χλμ.: 12 Απριλίου 2020 και ώρα 08:45 π.μ.
Εκκίνηση αγώνα 5 χλμ.: 12 Απριλίου 2020 και ώρα 09:00 π.μ.
Εκκίνηση παιδικού αγώνα: 12 Απριλίου 2020 και ώρα 09:10 π.μ.

Διαδρομές

10 χιλιόμετρα

Πεδίον του Άρεως (εκκίνηση: άγαλμα Αθηνάς, Άγ. Χαράλαμπος, Ταξιάρχες, Ήρωες, με επιστροφή: άγαλμα Αθηνάς) – Αλεξάνδρας – Μαυροματαίων – Ευελπίδων – Πριγκηπονήσων – Αγλαόφωντος – Μεγαλουπόλεως – Πλατεία Γκύζη – Οδός Γκύζη – Μομφεράτου – Λουκαρέως – Αλεξάνδρας – Ιπποκράτους – Πανεπιστημίου – Θεμιστοκλέους – Σπ. Τρικούπη – Στουρνάρη – Γ’ Σεπτεμβρίου – Δεριγνύ – Μαυροματαίων – Πεδίον του Άρεως (άγαλμα Αθηνάς)

10 χλμ. (9.980 μ.)

Χρονικό όριο αγώνα: 1 ώρα και 40 λεπτά. Μετά την παρέλευση του χρονικού ορίου οι αθλούμενοι θα τρέχουν υποχρεωτικά στο πεζοδρόμιο και με δική τους ευθύνη.

3

5 χιλιόμετρα

Πεδίον του Άρεως (εκκίνηση: άγαλμα Αθηνάς, Άγ. Χαράλαμπος, Ταξιάρχες, Ήρωες, με επιστροφή: άγαλμα Αθηνάς) – Λ. Αλεξάνδρας – Μαυροματαίων – Ευελπίδων – Μουστοξύδη – Βαλτινών – Αναστροφή – Βαλτινών – Μπουσγου – Λ. Αλεξάνδρας – Πεδίον του Άρεως (άγαλμα Αθηνάς)

5 χλμ. (4.980 μ.)

4

Παιδικός αγώνας 1.300 μέτρων

Εντός του Πεδίου του Άρεως

5

Χρονομέτρηση

Στον αγώνα θα υπάρχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση, προσφορά της συνδιοργανώτριας Περιφέρειας Αττικής.

Πέρα από τους ελεγκτές, θα υπάρχει στον δρόμο ένα ηλεκτρονικό check point στον αγώνα των πέντε (5) χλμ., καθώς και δύο ηλεκτρονικά check points στον αγώνα των δέκα (10) χλμ.

Τροφοδοσία

Στον αγώνα των 5 χλμ. θα υπάρχει ένα ενδιάμεσο τραπεζάκι (κοινό με τα 10 χλμ.) με νερά στη συμβολή των οδών Ευελπίδων και Μουστοξύδη.

Στον αγώνα των 10 χλμ. θα υπάρχουν τρία ενδιάμεσα τραπεζάκια με νερά. Ένα (κοινό με τα 5 χλμ. περίπου στα 2,8 χλμ.) στη συμβολή των οδών Ευελπίδων και Μουστοξύδη, ένα Λουκάρεως και Λ. Αλεξάνδρας (5 χλμ.) και ένα στην οδό Θεμιστοκλέους (7,5 χλμ.).

Προϋποθέσεις συμμετοχής

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει το 12ο έτος της ηλικίας τους.

Αιτήσεις συμμετοχής

Παρακαλούμε να καταχωρίσετε τις αιτήσεις συμμετοχής σας στον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.athenianrunnersclub.gr/register/#1522081308852-62b7f5f4-02a2

Αιτήσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μέχρι την Τρίτη 7/4/2020.

Τονίζεται ιδιαίτερα ότι και οι συμμετοχές στον παιδικό αγώνα θα γίνονται ηλεκτρονικά.

Την ημέρα του αγώνα δεν θα δίνονται νέες συμμετοχές.

Όριο συμμετοχών

Το όριο για τους αγώνες των 5 και 10 χλμ. θα είναι συνολικά 800 συμμετοχές.

Το όριο για τον παιδικό αγώνα θα είναι συνολικά 150 συμμετοχές.

Για την πλήρωση των ανωτέρω ορίων θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας και επομένως οι συμμετοχές ενδέχεται να κλείσουν πριν από την ανωτέρω ημερομηνία 7/4/2020.

Αντίτιμο συμμετοχής

Το αντίτιμο συμμετοχής που θα καλύψει τα έξοδα του αγώνα ορίζεται στα 5 ευρώ για τους αγώνες των 5 και 10 χλμ. και καταβάλλεται με κατάθεση:

Εθνική Τράπεζα

Λογαριασμός: 721/322525-93

IBAN: GR50 0110 7210 0000 7213 2252 593

Τράπεζα Eurobank

Λογαριασμός: 0026-0604-74-0101580382

IBAN: GR70 0260 6040 0007 4010 1580 382

Δικαιούχος: Γιώργος Διαμαντής και στις δύο περιπτώσεις

Το ανωτέρω αντίτιμο καλύπτει:

  • Αριθμό συμμετοχής
  • Ηλεκτρονική χρονομέτρηση
  • Αναμνηστικό μετάλλιο και δίπλωμα για τους συμμετέχοντες που θα τερματίσουν
  • Ενυδάτωση
  • Τεχνικό t-shirt, προσφορά της συνδιοργανώτριας Περιφέρειας Αττικής

Προσοχή: Στην κατάθεση να αναγράψετε το ονοματεπώνυμό σας και τον αγώνα (π.χ. Παπαδόπουλος Γιώργος, 4ος Πεδίου Άρεως)

Ο παιδικός αγώνας είναι δωρεάν.

Παραλαβή αριθμών συμμετοχής

Η παραλαβή των αριθμών συμμετοχής θα γίνει το Σάββατο 11/4 μέσα στο Πεδίον του Άρεως, στην περιοχή όπου είναι το άγαλμα του Κωνσταντίνου (Λ. Αλεξάνδρας και Μαυροματαίων) και από ώρα 10:00 έως 18:00.

Προσοχή: Την Κυριακή δεν θα γίνεται διανομή αριθμών συμμετοχής.

Κατά τη διάρκεια παραλαβής των αριθμών συμμετοχής θα υπάρχει η δυνατότητα για όσους το επιθυμούν να λάβουν ειδικό κουπόνι αξιολόγησης σωματικής κατάστασης, προσφορά της Herbalife Nutrition (ανεξάρτητος συνεργάτης).

Μετάλλια, κύπελλα, βραβεύσεις

Κύπελλα θα δοθούν στους τρεις πρώτους άνδρες και στις τρεις πρώτες γυναίκες των αγώνων 5 και 10 χλμ.

Ειδικά για τον αγώνα των 10 χλμ. θα υπάρχουν οι εξής βραβεύσεις στις ηλικιακές κατηγορίες ανδρών και γυναικών: έως 29 ετών, 30-39 ετών, 40-49 ετών, 50-59 ετών, 60-69 ετών, 70+ ετών.

Οι βραβευθέντες στη γενική κατηγορία δεν θα συμμετέχουν στις ηλικιακές κατηγορίες.

Για να υπάρξει βράβευση ηλικιακής κατηγορίας, θα πρέπει σε αυτή να συμμετάσχουν τουλάχιστον 4 αθλούμενοι. Αν είναι λιγότεροι, η κατηγορία συγχωνεύεται με την προηγούμενη.

Σε όλους τους αθλητές που θα τερματίσουν θα δοθούν αναμνηστικά μετάλλια και διπλώματα, καθώς και νερά, αναψυκτικά, μπανάνες κ.ά.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων

Μετά το πέρας του αγώνα θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα με DJ.

Ιατρική κάλυψη

Θα υπάρχει σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής επαρκής ιατρική κάλυψη.

Φωτογραφική κάλυψη

H φωτογραφική κάλυψη του αγώνα θα γίνει από το Foto-Trexoume.gr

Φύλαξη προσωπικών αντικειμένων

Θα υπάρχει μέριμνα για τη φύλαξη των προσωπικών αντικειμένων των συμμετεχόντων.

Χορηγοί

Συνδιοργάνωση:

  • Περιφέρεια Αττικής

Υπό την αιγίδα:

  • Της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού & Υπεραποστάσεων (ΕΟΣΛΜΑ-Υ)
  • Της Ελληνικής Αστυνομίας
  • Της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Άθλησης για Όλους UESpT

Η οργανωτική επιτροπή

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn