1st_Family_business2_2.jpg

 

Υπό την Αιγίδα της πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ πραγματοποιήθηκε το Συνέδριο 1st Family Business που φιλοξένησε παράλληλα ενδιαφέρουσες και στοχευμένες ομιλίες Μελών της, στις 13 Νοεμβρίου 2019, στο ξενοδοχείο Divani Caravel.

Ειδικότερα, πρωταγωνιστώντας στην πρώτη ενότητα του Συνεδρίου, το οποίο είχε σαν στόχο την υπογράμμιση των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές οικογενειακές επιχειρήσεις, αλλά και  την ανάδειξη της δυναμικής τους στην παγκόσμια αγορά, πραγματοποίησαν ουσιώδεις και ενδιαφέρουσες ομιλίες ο Άγις Πιστιόλας (Πρόεδρος Δ.Σ ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ και Μέλος Δ. Σ. Agrino), ο Πλάτωνας Μαρλαφέκας (Μέλος Δ.Σ ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, Αντιπρόεδρος  της Λουξ και Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας), ο Θεόδωρος Σκαγιάς (Μέλος ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ και CFO -SKAGA.E.) και ο Αθανάσιος Πολυχρονόπουλος (Μέλος ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, Εκτελεστικός Πρόεδρος Polyeco Group, Μέλος του Δ.Σ. & Αντιπρόεδρος Διεθνούς Ανάπτυξης της Polyeco A.E., Μέλος του Δ.Σ. Τεχνικής Προστασίας Περιβάλλοντος Α.Ε. και Ιδρυτής, Polyeco Contemporary ArtInitiative PCAI). Ως επιτυχημένα παραδείγματα αμιγώς ελληνικών οικογενειακών επιχειρήσεων, τα Μέλη της πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ εστίασαν τις ομιλίες τους στο οικονομικό περιβάλλον, τις δυσκολίες αλλά και τις ευκαιρίες της αγοράς για τις επιχειρήσεις με «προσωπικό χαρακτήρα».

1st family business

Αξίζει να σημειωθεί, ότι κατά την έναρξη του συνεδρίου ο Άγις Πιστιόλας, απηύθυνε χαιρετισμό, ενώ στη συνέχεια κατά την ομιλία του στο πρώτο πάνελ αναφέρθηκε στη δυναμική που προσδίδουν οι ελληνικές οικογενειακές επιχειρήσεις και Μέλη της πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, στην σύγχρονη επιχειρηματική κοινωνία. Παράλληλα, ανέδειξε την ανάγκη βελτίωσης της εταιρικής διακυβέρνησης και υπερ-επένδυσης στα τμήματα έρευνας και ανάπτυξης κάθε επιχείρησης, καθώς αυτά μπορούν να φέρουν την μοναδικότητα σε προϊόντα και εταιρικές διαδικασίες.

Παράλληλα, ο Πλάτωνας Μαρλαφέκας τόνισε ότι η Λουξ αποτελεί υπερήφανο Μέλος της πρωτοβουλίας «ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ» και ανέδειξε τα πλεονεκτήματα των οικογενειακών επιχειρήσεων, οι οποίες είναι ευέλικτες και λειτουργούν με πολύ χαμηλότερα κόστη σε σχέση με άλλα επιχειρηματικά μοντέλα.

Ενισχύοντας τη δυναμική παρουσία της ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ στο 1st Family Business, το λόγο πήρε στη συνέχεια ο Θεόδωρος Σκαγιάς προβαίνοντας σε μια στοχευμένη τοποθέτηση αναφορικά με τις προκλήσεις τις οποίες αντιμετωπίζουν οι οικογενειακές επιχειρήσεις, αλλά και τη σημασία του succession management στη διοίκησή τους, με χαρακτηριστικό και αντιπροσωπευτικό παράδειγμα τη SKAG.

Τέλος, ο Θανάσης Πολυχρονόπουλος, ολοκληρώνοντας την εκπροσώπηση της ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ στο εποικοδομητικό συνέδριο τόνισε πως η εξωστρέφεια και οι επενδύσεις αποτελούν  «κλειδί» για την άνθιση της Polyeco συγκεκριμένα αλλά και των οικογενειακών επιχειρήσεων γενικότερα.

Η ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, ως μια δυναμική κοινότητα αμιγώς ελληνικών παραγωγικών-μεταποιητικών εταιρειών, αξιοποιεί τις απεριόριστες δυνατότητες που προσφέρει η συνεκτική δομή της καθώς δίνει το παράδειγμα και εμπνέει για δημιουργία συνεργασιών και συνεργειών, που παρά την ανταγωνιστική φύση των εταιρειών-Μελών της, λειτουργούν «συναγωνιστικά»  και ενωτικά ως μια οντότητα. 

Να σημειωθεί ότι στην πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ συμμετέχουν οι 62 εταιρείες:

Agrino, ΕΨΑ, Λουξ, Νιτσιάκος, Ζαγόρι, Καλαμάτα Παπαδημητρίου, ΜΕΓΑ, Ζυμαρικά ΗΛΙΟΣ, ΝΗΣΟΣ, ΑΓΑΝ, Βίκος, Φλώρινας Δινάκη, Brava, EZA, Ευβοϊκή Ζύμη, Ποτοποιία Βαρβαγιάννη, SKAG, KΥΚΝΟΣ, Hellas Frost, Petrou Nuts, Captain’s, Βιολάντα, Κτήμα Γεροβασιλείου, Endless-Ευρωχαρτική, The Writing Fields, Ελληνικά Εκλεκτά Έλαια, Aβγά Βλαχάκη, Galenica, Camper-Gaz, Μανδρέκας, Cretan Mill, Χρυσά αυγά, Απ. Παπαδόπουλος- Meat Company, Αφοί Χαΐτογλου, Tottis Pack, Regina, Draculi Coffee, Αποστακτήρια Καλλικούνη,  Ποτοποιία Πλωμαρίου Ισίδωρος Αρβανίτης, Sativa, Αμπελώνες Ναβαρίνο, Κτήμα Βιβλία Χώρα, Οινοποιία Γεωργιάδη, Πυρήνας, Biosolids, Κρόκος  Κοζάνης, ΧΙΩΝ, Γεωργική Ανάπτυξη, Δ. Κορωνάκης, Ε. Θυμέλης, ΔΙΡΦΥΣ, Κτήμα Σκούρα, Καρακάνας Παναγιώτης, Τρικαλινός, Μύλοι Δάκου, Μύλοι Θράκης, CARTONTEC, Γεωδή, ΜΕΒΓΑΛ, Polyeco, Μέλι Attiki, Οικογένεια Στεργίου

Λίγα λόγια για την πρωτοβουλία «ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ»:

Σκοπός της «ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ» είναι η ανάδειξη και προώθηση του σύγχρονου επιχειρηματικού και παραγωγικού πολιτισμού της χώρας μας, καθώς και η πληροφόρηση της Ελληνικής κοινωνίας για το πλεόνασμα προστιθέμενης αξίας που προσφέρουν οι Ελληνικής ιδιοκτησίας παραγωγικές – μεταποιητικές επιχειρήσεις προς όφελος της ανάπτυξης και της ευημερίας μας. Στην πρωτοβουλία «ΕΛΛΑ-∆ΙΚΑ ΜΑΣ» καλούνται να συμμετέχουν όλες οι Ελληνικές παραγωγικές – μεταποιητικές εταιρείες που διατηρούν στην Ελλάδα το τρίπτυχο: Έδρα, Παραγωγή και Ιδιοκτησία. Η συμμετοχή στην πρωτοβουλία και η χρήση του σήματος «ΕΛΛΑ-∆ΙΚΑ ΜΑΣ» απαιτούν ειδική πιστοποίηση.

 

Λίγα λόγια για την EUROCERT Α.Ε.

Η EUROCERT είναι ένας ανεξάρτητος φορέας Επιθεωρήσεων, Ελέγχων και Πιστοποιήσεων με ισχυρή παρουσία τόσο στην ελληνική αγορά όσο και σε περισσότερες από 25 χώρες παγκοσμίως. Αποτελεί τη μεγαλύτερη, αμιγώς, ελληνική εταιρεία που δραστηριοποιείται στον κλάδο. Διαθέτει άρτια εκπαιδευμένο και έμπειρο επιστημονικό προσωπικό που επιτρέπει στην εταιρεία να προσφέρει ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών ελέγχου και πιστοποίησης σε κλάδους όπως τα τρόφιμα και ο τουρισμός.

 

Καραγκιουλέ Άννη, Σύμβουλος Γραφείου Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων

τηλ.: 6944562025 e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., http://ella-dikamas.gr/

 

 

 

 

 

 

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn