epikairothta_2811.jpg

 

Μάχη με τον χρόνο δίνουν οι διασώστες στην Αλβανία, καθώς δεκάδες είναι οι αγνοούμενοι δύο ημέρες μετά τον φονικό σεισμό των 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Οι νεκροί ανέρχονται σε τουλάχιστον 35, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, ενώ 25 άτομα θεωρούνται αγνοούμενα, σύμφωνα με την αλβανική εφημερίδα «Daily News». Κατά το shqiptarja.com, οι νεκροί φτάνουν τους 40.

Πάνω από 650 τραυματίες

Την ίδια στιγμή περισσότεροι από 650 είναι οι τραυματίες από τον σεισμό, με τις αρχές να έχουν προχωρήσει σε 47 διασώσεις.

Δεκάδες μετασεισμοί έγιναν αισθητοί στη χώρα, με τους πιο πρόσφατους να σημειώνονται μετά τα μεσάνυχτα, ξυπνώντας εκ νέου τους κατοίκους.

Οι περισσότερες ζημιές έχουν καταγραφεί στις πόλεις Δυρράχιο και Θουμάνα, καθώς και στα Τίρανα, ενώ πολλά προβλήματα αναφέρονται από τη Λέζια έως το Φίερι, σε ακτίνα περίπου 150 χλμ.

Αρκετά κτίρια κατέρρευσαν, ειδικά στο Δυρράχιο, εγκλωβίζοντας αδιευκρίνιστο αριθμό ατόμων κάτω από τα χαλάσματα.

Απεγκλωβισμοί από την ελληνική αποστολή

Στην Αλβανία εξακολουθεί να βρίσκεται ελληνική αποστολή, αποτελούμενη από στελέχη της ΕΜΑΚ. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, από την Τρίτη μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης η ελληνική αποστολή απεγκλώβισε δύο άτομα, ενώ ανέσυρε επτά ανθρώπους χωρίς τις αισθήσεις τους.

Sputnik Ελλάδας

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn