epikairothta_1510.jpg

 

Σκηνές χάους εκτυλίχθηκαν στη Σάμο χθες το βράδυ, με τον καταυλισμό προσφύγων στο Βαθύ να παραδίδεται στις φλόγες έπειτα από άγριες συγκρούσεις μεταναστών, που είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό τριών ατόμων.

Η φωτια στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στο Βαθύ της Σάμου ξέσπασε περίπου στις 10:00 το βράδυ. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε κοντά στην κάτω πύλη. Επί τόπου έσπευσαν 33 πυροσβέστες με 12 οχήματα, προσπαθώντας να θέσουν τη φωτιά υπό έλεγχο. Την ίδια στιγμή στον καταυλισμό έσπευσαν και αστυνομικές δυνάμεις προκειμένου να αποκαταστήσουν την τάξη, καθώς είχαν ξεσπάσει συγκρούσεις μεταξύ ομάδων διαφορετικών εθνοτήτων, όπως μετέδωσε το samos24.gr.

Περίπου στη 1:00 μετά τα μεσάνυχτα οι πυροσβέστες κατόρθωσαν να θέσουν υπό μερικό έλεγχο τη φωτιά. Από την πυρκαγιά καταστράφηκαν σκηνές και ξύλινες κατασκευές.

Άγρια επεισόδια στο κέντρο της Σάμου

Πριν από την εκδήλωση της φωτιάς άγρια επεισόδια σημειώθηκαν στο κέντρο της πόλης της Σάμου, όπου ομάδα Αφγανών συγκρούστηκε με Σύριους , χρησιμοποιώντας αιχμηρά αντικείμενα, πιθανότατα μαχαίρια.

Τρία άτομα συριακής καταγωγής τραυματίστηκαν στα επεισόδια. Μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο, όπου και νοσηλεύονται με τραύματα στην πλάτη και στον θώρακα. Σύμφωνα με το τοπικό ΜΜΕ, οι δράστες συνελήφθησαν λίγο αργότερα.

Τα επεισόδια ωστόσο επεκτάθηκαν και μεταφέρθηκαν στον καταυλισμό, με αποτέλεσμα να εκδηλωθεί η φωτιά. Οι μετανάστες τον εγκατέλειψαν και κινήθηκαν προς το παραλιακό μέτωπο της πόλης, ενώ συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ έδωσαν μάχη για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης εκεί και σε γειτονικές περιοχές.

Σημειώνεται ότι στον καταυλισμό της Σάμου διαμένουν σήμερα περίπου 5.700 αιτούντες άσυλο, σύμφωνα με το ΑΠΕ, ενώ η δομή έχει χωρητικότητα για μόλις 650 άτομα.

Κλειστά σήμερα τα σχολεία στη Σάμο

Λόγω των επεισοδίων και της φωτιάς το βράδυ της Δευτέρας στη Σάμο κλειστά θα μείνουν σήμερα Τρίτη σχολεία στο νησί κατόπιν απόφασης του δημάρχου της ανατολικής Σάμου. Συγκεκριμένα, κλειστά θα μείνουν νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια και ειδικά σχολεία στην πόλη της Σάμου και στο Βαθύ.

Sputnik Ελλάδας

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn