Lara_Fabian.jpg

Η πολυβραβευμένη Lara Fabian, επιστρέφει στην Ελλάδα για να γιορτάσει μαζί με το αγαπημένο της ελληνικό κοινό τα 50 της χρόνια, περνώντας από τους σημαντικότερους μουσικούς σταθμούς της καριέρας της και φυσικά παρουσιάζοντας το νέο της album Papillon.

Την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου, λίγες ημέρες πριν την εκπνοή του 2019, η αγαπημένη Lara Fabian θα γιορτάσει τα πεντηκοστά της γενέθλια, χαρίζοντας μία μαγευτική βραδιά, με μία αξέχαστη εμφάνιση, εφάμιλλη της τριαντάχρονης καριέρας της. Το μουσικό ταξίδι της μεγάλης κυρίας του γαλλόφωνου τραγουδιού, ξεκινά δισκογραφικά στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, όταν κυκλοφορεί το 1991 στο Κεμπέκ του Καναδά το πρώτο της άλμπουμ, με τίτλο το όνομά της. Γίνεται γρήγορα πλατινένιο και την καθιερώνει ανάμεσα στις δημοφιλέστερες καλλιτέχνιδες της χώρας.
Λίγα χρόνια αργότερα, η κυκλοφορία του εμβληματικού «Carpe Diem», από την οποία ξεχωρίζει η μεγάλη της επιτυχία «Si tu m’aimes», μαγνητίζει το ακροατήριο και της εξασφαλίζει συμβόλαιο με τη γαλλική Polydor. Έτσι, με το τρίτο της album, «Pure», η Lara Fabian συστήνεται το καλοκαίρι του 1997 στο ευρωπαϊκό κοινό. «Tout», «Humana», «Je t’aime» και «La différence», που γρήγορα αναδεικνύεται ως ύμνος κατά της ομοφοβίας, ξεχωρίζουν και προσφέρουν στη Βελγίδα σοπράνο μία θέση στην κορυφή του γαλλόφωνου τραγουδιού. Στα 14 album της καριέρας της, με πωλήσεις που ξεπερνούν τα 20 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως, δεν διστάζει να πειραματιστεί και να χρησιμοποιήσει τους ήχους της εποχής, να τραγουδήσει σε επτά γλώσσες και φυσικά να καταφέρνει πάντοτε να σαγηνεύει με το ερμηνευτικό της μεγαλείο. Το 2019 βρίσκει τη Lara Fabian να παρουσιάζει στο κοινό το 14ο της album, Papillon. «Η πεταλούδα είναι το totem μου από τότε που ήμουν πολύ μικρή», ένα σύγχρονο γαλλικό pop album που αμέσως έκλεψε τις εντυπώσεις.
Η σχέση της με το ελληνικό κοινό είναι μια σχέση ιδιαίτερη, σχεδόν προσωπική. Η Μαρία Κάλλας την ενέπνευσε να ασχοληθεί με το τραγούδι, η Νάνα Μούσχουρη αποτελεί για εκείνη μουσικό είδωλο ενώ ο Μάριος Φραγκούλης, με τον οποίο έχει τραγουδήσει στα ελληνικά στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού και ο Γιώργος Περρής είναι στενοί φίλοι και συνεργάτες της: «Νιώθω πως περιβάλλομαι από ανθρώπους που προέρχονται από το Αιγαίο και νιώθω τόσο τυχερή γι’ αυτό», σχολιάζει η ίδια. Κάθε της εμφάνιση, μια εμπειρία μοναδική. Η Lara Fabian ανεβαίνει στη σκηνή, αφουγκράζεται το κοινό, κλείνει τα μάτια της και τραγουδά μαζί του. Τραγουδά τον έρωτα, θρηνεί την απώλεια, υμνεί την ισότητα.
Μη χάσετε την ευκαιρία να γιορτάσετε με τη Lara Fabian και τη μουσική της σε αυτήν τη μαγική βραδιά στο Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ «Νίκος Γκάλης» (ΟΑΚΑ) την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2019.

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn