×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 733

mic.jpg

Το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2019 στις 19:00 στην Αθήνα, στο Παλιό Αμαξοστάσιο του ΟΣΥ (γωνία Πειραιώς και Ερμού, απέναντι από το Γκάζι), στο πλαίσιο του Education Festival 2019 από το Skywalker.gr, οι εκδόσεις Στέντορας παρουσιάζουν το βιβλίο «Σκέψεις για την αγροτική ανάπτυξη» του Δημήτρη Μιχαηλίδη, το οποίο θα δοθεί δωρεάν σε όσους έρθουν.

Το βιβλίο προλογίζουν οι κ.κ. Δημήτρης Φυντάνης (Διευθυντής Επιχειρησιακής Συνέχειας, Skywalker.gr), Γιώργος Παπαβασίλης (πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών Κηπευτικών Μεγάρων), Μάγδα Κοντογιάννη (γραμματέας του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αττικής), Αθανάσιος Κελμάγερ (πρόεδρος του Αγροτικού Ανθοκομικού Συνεταιρισμού Αθηνών) και η επιμελήτρια της έκδοσης κα Κατερίνα Γκρίτζαλη.

Ο κ. Φυντάνης στον πρόλογό του αναφέρει: «Ο Δημήτρης Μιχαηλίδης υπάρχει για να σου καταστρέφει την αυτοπεποίθηση όταν νομίζεις ότι έχεις πλήρη εικόνα. Δεν κατέχει τα πάντα, αλλά ειδικεύεται σε αυτά που δεν βλέπει κανείς άλλος. Αν θέλεις να ανοίγεις ορίζοντες, τον κάνεις φίλο. Δεν διαπλέκεται και δεν εξαγοράζεται. Είναι αποφασισμένος να λέει την αλήθεια του υπό κάθε συνθήκη. Όσο πιο άβολη είναι η εικόνα που βλέπει, τόσο πεισματικά τη μεταφέρει. Μικρός εξερευνητής και τελευταίος πρόσκοπος. Η συναναστροφή μαζί του πολύ συχνά μου θυμίζει τα χάπια του “Matrix”. Κάπως έτσι αισθάνομαι και για το βιβλίο αυτό. Πριν αρχίσεις, αποφάσισε αν θέλεις να νιώσεις την πραγματικότητα ή να συνεχίσεις ανυποψίαστος στον κόσμο σου. Καλή απόφαση».

Ο κ. Κελμάγερ στον δικό του πρόλογο θυμάται: «Τον Δημήτρη Μιχαηλίδη τον συναντήσαμε πρώτη φορά στις κινητοποιήσεις του αγροτικού κόσμου το 2016 στο μπλόκο της εθνικής οδού στα διόδια των Αφιδνών, όπου ο Αγροτικός Ανθοπαραγωγικός Συνεταιρισμός Αθηνών είχε συγκεντρώσει τα μέλη του, και τον προσκαλέσαμε στην Κεντρική Ανθαγορά Αθηνών. Ήρθε κοντά μας στη Λευκή Νύχτα για τα 50 χρόνια συνεχούς λειτουργίας του συνεταιρισμού. Έκτοτε μας βοηθά ως τεχνικός συνεργάτης και σήμερα ο Αγροτικός Ανθοκομικός Συνεταιρισμός Αθηνών, ο οποίος καλύπτει με τη λειτουργία του 113 ανθοπαραγωγούς από όλη την Ελλάδα, πέτυχε να είναι εγγεγραμμένος στο εκκαθαρισθέν μητρώο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων για τους νέους συνεταιρισμούς με καθαρή οικονομική κατάσταση, κερδοφόρος. Το νέο λογισμικό του συνεταιρισμού μας είναι αποτέλεσμα της δουλειάς του μαζί μας.

Η κα Κοντογιάννη σχολιάζει: «Το εύχρηστο βιβλίο του Δημήτρη Μιχαηλίδη “Σκέψεις για την αγροτική ανάπτυξη” έχει συγκεντρωμένες πολλές σκέψεις που δημιουργήθηκαν από πραγματικά γεγονότα του αγροτικού τομέα και συνθέτουν την πολυπλοκότητα της επαγγελματικής και κοινωνικής ζωής μας ως αγροτών. Γνωρίσαμε τον Δημήτρη σε ένα συνέδριο, στις παράλληλες εκδηλώσεις σε έκθεση παραδοσιακών προϊόντων στη Νέα Αγχίαλο Μαγνησίας το 2015, όπου μετείχαμε με τον πρόεδρό μας Γιάννη Κοντογιάννη και τον υπεύθυνο Δημοσίων Σχέσεων του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αττικής Κώστα Μαντζουράνη. Τη λάθος ερμηνεία του νόμου 4056/2012 την αποκαταστήσαμε το 2017 χάρις στην αναγνωρισιμότητα και την οργάνωσή μας και πολλά οφείλουμε στον Δημήτρη. Μόνο τα τρία τελευταία χρόνια ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Αττικής πραγματοποίησε επιτυχώς 356 εκδηλώσεις, μεταξύ των οποίων ομιλίες, ημερίδες, συνέδρια, τυροκομήσεις, μαγειρέματα, τηλεοπτικές εκπομπές, ενημερώσεις πολιτών και μαθητών, επισκέψεις μελέτης, εκθέσεις φωτογραφίας, συμμετοχή σε εκθέσεις και σύμφωνο συνεργασίας με τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής “Ακρόπολις”».

Ο κ. Γιώργος Παπαβασίλης γράφει: «Η πρώτη επαφή μου με τον Δημήτρη Μιχαηλίδη ήταν όταν αποφασίσαμε, μαζί με αρκετούς συναδέλφους, να δημιουργήσουμε την Ένωση Νέων Αγροτών Αττικής βασιζόμενοι στα δικά του βήματα, κάπου στο 2006. Έχοντας στενή συνεργασία μαζί του, μπορώ να τον χαρακτηρίσω ως ένα ανοιχτό βιβλίο γνώσεων και εμπειριών. Η πρότασή του για προώθηση συστημάτων τοπικής ανάπτυξης είναι αυτό που πάντα προτείνει και μας παροτρύνει για τις αγροτικές περιοχές και την ύπαιθρο της Αττικής. Νιώθω ευγνώμων για τη γνωριμία, διότι ανακάλυψα νέους ορίζοντες, περπάτησα σε καινούργια μονοπάτια και έφτασα σε απάτητες κορυφές».

Τέλος, ο συγγραφέας του βιβλίου Δημήτρης Μιχαηλίδης στον πρόλογό του καταγράφει: «Το 2000 ξεκίνησα να γράφω τα “Αγρονέα” και να τα κυκλοφορώ κάθε Τρίτη και Παρασκευή με την ίδια ακριβώς μορφή μέχρι σήμερα, με αφορμή την υποστήριξη 19 Ομάδων Τοπικής Δράσης, οι οποίες υλοποιούσαν προγράμματα LEADER στην ελληνική ύπαιθρο.

»Είχε προηγηθεί η ενασχόλησή μου με την αγροτική ανάπτυξη ως διευθυντή σε τότε πραγματικό αγροτικό σχολείο, η εμπειρία μου από την οπτική της βιομηχανίας για τον αγροτικό τομέα, η λειτουργία των τότε Σταυροδρομιών Αγροτικής Πληροφόρησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και η συνεχής προσφορά μου στον εθελοντισμό, στη νεολαία (προσκοπισμός) και στην κοινωνία των πολιτών.

»Στις 7/6/19 πραγματοποιήθηκε η πρώτη ημερίδα προετοιμασίας για την κατάρτιση του Στρατηγικού Σχεδίου Κοινής Γεωργικής Πολιτικής 2021-2027 εκεί όπου χτυπά η καρδιά της γραφειοκρατίας όσων μισθοδοτούνται και κάνουν καριέρα με αντικείμενο τη μελέτη της αγροτικής ανάπτυξης σε πεντάστερο ξενοδοχείο της Αθήνας. Ήταν οδυνηρή η διαπίστωση πως πρέπει να φοβόμαστε όλα αυτά που θα γίνουν για τους αγρότες χωρίς τους αγρότες.

»Έπειτα από πολύ λίγες μέρες σε μια φιλική συζήτηση ο Δημήτρης Φυντάνης μου πρότεινε να αναδημοσιευτούν “φωτογραφίες” των γεγονότων από τον αγροτικό χώρο και σκέψεων έτσι όπως είχαν αποτυπωθεί στην εφημερίδα “Skywalker FreePress”, αργότερα στην εφημερίδα “Στέντορας” και σήμερα στο site www.srentoras.gr. Φαίνεται σαν να μη θέλει να ασχοληθεί κανένας με τους αγρότες, αν και θα μπορούσε ίσως κάποιος κοινωνιολόγος να διακρίνει ακόμα και διάθεση αποστροφής των αστών εναντίον των αγροτών.

»Όλοι ασχολούνται με την αγροτική ανάπτυξη ή με την ανάπτυξη του αγροτικού τομέα ή με την αύξηση της αγροτικής παραγωγής ή την παραγωγικότητα μιας εκτροφής ή εκμετάλλευσης, με τις τιμές των αγροτικών προϊόντων, με την αγροτική επιχειρηματικότητα, αλλά σχεδόν κανένας δεν ασχολείται με τους αυθεντικούς αγρότες, τους πραγματικούς φροντιστές του περιβάλλοντος, τους ανθρώπους των αγροτικών κοινωνιών, τους παραγωγούς πραγματικού πλούτου».

Το βιβλίο «Σκέψεις για την αγροτική ανάπτυξη» του Δημήτρη Μιχαηλίδη θα δοθεί δωρεάν σε όσους έρθουν στο Παλιό Αμαξοστάσιο του ΟΣΥ (Πειραιώς, απέναντι από το Γκάζι, Αθήνα) το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου στις 19:00.

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn