×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 743

thesmos.jpg

Ο επόμενος μήνας, ο Σεπτέμβριος, έχει ανακηρυχθεί ως Εθνικός Μήνας Ετοιμότητας (NPM) στην Αμερική από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Διαχείρισης Έκτακτης Ανάγκης (FEMA). Το 2004 δημιουργήθηκε ο θεσμός ως φόρος τιμής για τα θύματα της τραγωδίας της 9ης Σεπτεμβρίου, καθώς και επειδή κατά τη διάρκειά του κορυφώνεται η εποχή των τυφώνων του Ατλαντικού, αλλά και λόγω της λήξης της ετήσιας περιόδου επίφοβων πυρκαγιών στη χώρα.

Η ανάγκη για έγκαιρη και λειτουργική προετοιμασία για τις επιχειρήσεις, τα σχολεία, τις κοινότητες και τις οικίες των Αμερικανών έχει ανακινηθεί. Κάθε χρόνο ο NPM  έχει μια συγκεκριμένη θεματική ενότητα. Αυτό τον Σεπτέμβριο αφορά την προσωπική υγεία και την πρόληψη των πολιτών με διάφορα μέσα απέναντι σε μια έκτακτη ανάγκη ή μια ενδεχόμενη καταστροφή, όπως ένας τυφώνας.

Η FEMA διαχειρίζεται την ετοιμότητα αντιμετώπισης καταστροφών στις ΗΠΑ με βάση πέντε θεμελιώδεις στόχους: την πρόληψη, την προστασία, τον μετριασμό, την ανταπόκριση και την ανάκαμψη για τον αποτελεσματικό προγραμματισμό, την ενημέρωση και την προειδοποίηση του κοινού και τη συντονισμένη επιχειρησιακή απάντηση σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Κάθε Σεπτέμβριο το Κέντρο για την Προετοιμασία και την Αντιμετώπιση (CPR) συναντάται με τους εταίρους ετοιμότητας και αντίδρασης της αμερικανικής κυβέρνησης, της ιδιωτικής και της δημόσιας υγείας και εκπροσώπους φορέων του ακαδημαϊκού χώρου για να παρακολουθήσουν τον Εθνικό Μήνα Ετοιμότητας (NPM) και να ενθαρρύνουν την προσωπική και την κοινοτική ετοιμότητα απέναντι σε καταστροφές, εκδηλώσεις νόσου και καταστάσεις έκτακτης ανάγκης που προκαλούνται από τον άνθρωπο. Τα δε οφέλη από τον θεσμό του ΝΡΜ είναι πολλά και πολύτιμα, αφυπνίζοντας την Πολιτεία για μια πιο μεθοδευμένη προστασία των πολιτών.

Νάνσυ Χαλκοπούλου
Υπεύθυνη Τεκμηρίωσης, Skywalker.gr

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn