helik1408.jpg

 

Σκληρή μάχη με τις φλόγες έδωσαν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας οι δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος που επιχειρούν στην κεντρική Εύβοια, με το μέτωπο της φωτιάς να βρίσκεται κοντά στα χωριά Πλατανιά, Κοντοδεσπότι και Μακρυμάλλη.

Όπως μεταδίδει το Sputnik Ελλάδας, χθες τη νύχτα οι βόρειοι άνεμοι που έπνεαν στις περιοχές όπου σαρώνει το πύρινο μέτωπο ενισχύθηκαν, με τις μέσες εντάσεις τους να ανέρχονται στα 4 μποφόρ και τις ριπές τους σε ακόμα υψηλότερα επίπεδα. 

Όπως αποδείχθηκε, η αντιπυρική ζώνη πριν από τα Ψαχνά απέδωσε καρπούς, καθώς η πυρκαγιά σταμάτησε λίγο πριν απειλήσει τους πρώτους οικισμούς. Αξίζει να σημειωθεί πως το έργο των πυροσβεστών δυσχέρανε το γεγονός ότι τα εναέρια μέσα δεν μπορούσαν λόγω των πυκνών καπνών να πλησιάσουν τις εστίες της φωτιάς.

Το πρωί ξεκίνησε και η βοήθεια από αέρος με ρίψεις νερού από 6 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα. Από την άλλη, θετικό στοιχείο είναι ότι έχουν κοπάσει σημαντικά οι δυνατοί άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή. Tο μέτωπο προς τα Ψαχνά βρίσκεται υπό μερικό έλεγχο, ενώ οι προσπάθειες της Πυροσβεστικής εστιάζονται στις αναζωπυρώσεις γύρω από τα χωριά Μακρυμάλλη και Κοντοδεσπότι. Επιπροσθέτως, επίγειες δυνάμεις έχουν συγκεντρωθεί και στο χωριό Πλατανιά.

Τέλος, σύμφωνα με την ιστοσελίδα meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, αναμένεται σημαντική εξασθένιση των ανέμων κατά τις μεσημεριανές ώρες.

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn