amvlwseis.jpg

«Ημέραν αφιερωμένην εις την προστασίαν της ζωής του Αγέννητου Παιδιού» ορίστηκε από την Ιερά Σύνοδο η πρώτη Κυριακή μετά τα Χριστούγεννα. Κοινώς, η ηγεσία της ελληνικής εκκλησίας σε μία ακόμη εκδήλωση των σκοταδιστικών της αντιλήψεων, αναμοχλεύει την πάγια θέση της κατά των αμβλώσεων επικαλούμενη όχι απλώς την ικανοποίηση της υπερσυντηρητικής ομάδας «Αφήστε με να ζήσω», αλλά και επίλυση -μέσω της απαγόρευσης των εκτρώσεων- του δημογραφικού προβλήματος!

«Με αισθήματα χαράς και ευγνωμοσύνης υποδεχθήκαμε την απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας, να καθιερωθεί η πρώτη Κυριακή μετά τα  Χριστούγεννα ως ημέρα αφιερωμένη στην προστασία της ζωής του Αγέννητου Παιδιού. Το κίνημά μας «Αφήστε με να ζήσω» πιστό στον Λόγο του Ευαγγελίου και στην Παράδοση της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας, διακηρύττει την αλήθεια, ότι το αγέννητο παιδί είναι άνθρωπος, εικόνα Θεού, εξ άκρας συλλήψεως και αγωνίζεται για την προστασία της ζωής του χωρίς όρους και προϋποθέσεις» γράφει το σχετικό Δελτίο Τύπου. Η Ιερά Σύνοδος περιχαρής επιχειρεί να αμφισβητήσει απροκάλυπτα μία από τις σημαντικότερες κατακτήσεις του φεμινιστικού κινήματος, αλλά και το δικαίωμα στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια, που αφορά όσες γυναίκες, αλλά και όσους άντρες θεωρούν προτιμότερο (όχι καλό, προτιμότερο) μία νόμιμη και ασφαλή άμβλωση από ένα ανεπιθύμητο παιδί που δεν θα μπορούν να μεγαλώσουν.

Πιστή κι αφοσιωμένη σε σκοταδιστικές και αναχρονιστικές νοοτροπίες η Ιερά Σύνοδος αντί να ενθαρρύνει τη δημιουργία και υλοποίηση ενός πανελλήνιου υποχρεωτικού σχολικού προγράμματος σεξουαλικής αγωγής, αφορίζει τις εκτρώσεις, στοχεύοντας στον νόμο για «την τεχνητή διακοπή της εγκυμοσύνης και προστασίας της υγείας της γυναίκας» (1609/1986).

Λογικό. Η αγωγή – παντός είδους – θέλει κόπο, σύνεση και ελευθερία πνεύματος. Οι αφορισμοί φανατισμένους, στενόμυαλους οπαδούς.

Κυβέλη Χατζηζήση

Δημοσιογράφος – strentoras.gr

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn