1007.jpg

Ο οργανισμός YES – European Confederation of Young Entrepreneurs εδρεύει στις Βρυξέλλες και οι δράσεις του αφορούν τους νέους επιχειρηματίες της Ευρώπης. Είναι ένα ευρωπαϊκό δίκτυο που λειτουργεί μέσω συλλόγων σε κάθε χώρα, δημιουργώντας και εκπροσωπώντας έναν επιχειρηματικό μοχλό αλληλοβοήθειας, προκαλώντας συνέργειες μεταξύ των μελών και καταρτίζοντας επιχειρηματικές πολιτικές. Είναι προσιτό σε όλους τους επιχειρηματίες απλώς με τη συμπλήρωση μιας φόρμας εγγραφής μέλους. Στην Ελλάδα εκπροσωπείται από τη μη κερδοσκοπική εταιρεία Νεανική Επιχειρηματικότητα.

Οι Έλληνες έχουν ενεργό ρόλο στη συνομοσπονδία. Ο κ. Χαράλαμπος Τζιώγας διετέλεσε αντιπρόεδρος της επιτροπής της, ενώ ο κ. Δημήτρης Τζίγκος ήταν πρόεδρος του YES για παραπάνω από μία προεδρικές θητείες και παραμένει μέλος του διοικητικού συμβουλίου του. Σύμφωνα με τον κ. Τζιώγα, «οι Έλληνες θέλουν να είναι μέρος του δικτύου γιατί διασυνδέονται, γίνονται μέλη συνεργειών εκτός της χώρας μας και διευρύνουν την επιχειρηματική δραστηριότητά τους».

Οι δράσεις που πραγματοποιεί το YES κάθε χρόνο είναι τρεις: Σε κάθε Σύνοδο Κορυφής της G20 πηγαίνει επιχειρηματική αποστολή της συνομοσπονδίας, που συνδιαλέγεται με εκπροσώπους της συνόδου σε ξεχωριστή εκδήλωση, όπου συζητείται εκτενώς για την επίλυση προβλημάτων που αφορούν την επιχειρηματικότητα στην Ευρώπη.

Οι άλλες δύο δράσεις είναι δύο συνέδρια-workshops που γίνονται σε διαφορετική χώρα κάθε φορά και στα οποία μέσω ομιλιών και εργαστηρίων προωθείται η ενημέρωση και η παρουσίαση επιχειρηματικών μοντέλων. Το 2016 πραγματοποιήθηκε συνέδριο του YES στην Ελλάδα ως ευρύτερο μέρος του INNECO, το οποίο υλοποιήθηκε από τη Νεανική Επιχειρηματικότητα στη Θεσσαλονίκη.

 «Ο απώτερος στόχος είναι να υπάρχει μια γέφυρα επικοινωνίας μεταξύ των νέων επιχειρηματιών από όλη την Ευρώπη, στόχος που εν πολλοίς έχει επιτευχθεί. Παράλληλα διεξάγονται διάφορες εκδηλώσεις, μεταξύ των οποίων και εκθέσεις επιχειρήσεων, όπου μπορείς να δεις τα εμπόδια και τους τρόπους αντιμετώπισής τους από μεγάλες ευρωπαϊκές εταιρείες και οργανισμούς», δηλώνει ο κ. Τζιώγας.

Συνδυαστικά συγκροτούνται κατάκαιρούς ερευνητικά προγράμματα, όπως είναι το Goal, μια μελέτη που δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη και αφορά τους αθλητές και το επόμενο βήμα στην καριέρα τους μετά τη λήξη της αθλητικής θητείας τους.

Αν όλα τα παραπάνω σε δελέασαν και θέλεις να γίνεις μέλος του YES for Europe, μπορείς να συμπληρώσεις την αντίστοιχη φόρμα στη διαδικτυακή πλατφόρμα της συνομοσπονδίας ή να απευθυνθείς στη Νεανική Επιχειρηματικότητα.

Νάνσυ Χαλκοπούλου
Υπεύθυνη Τεκμηρίωσης, Skywalker.gr

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn