bollywood_pic.jpg

Εραστές του χορού και της κουλτούρας του Bollywood από όλη την υφήλιο, πιστοί στο ραντεβού τους, θα βρεθούν για 7η συνεχή χρονιά στην Αθήνα από τις 5 έως τις 7 Ιουλίου 2019 στο ιστορικό θέατρο «Δόρα Στράτου».

Ξεκίνησε το 2013 ως μια πρωτοβουλία που θα έφερνε την Ελλάδα σε επαφή με τον ενθουσιασμό, τον ευγενικό ρομαντισμό, την κίνηση και την αστείρευτη θετική ενέργεια του Bollywood. Το πείραμα πέτυχε και το Bollywood Festival απέκτησε φανατικούς Έλληνες και ξένους οπαδούς. Το ελληνικό κοινό υποδέχεται κάθε χρόνο το φεστιβάλ με επευφημίες και χειροκροτήματα στο επί σειρά ετών κατάμεστο χοροθέατρο «Δόρα Στράτου».

Τον Ιούλιο του 2019 επιστρέφει μεγαλύτερο και πιο δυναμικό από ποτέ για να δώσει ακριβώς αυτό που υπόσχεται: ξέφρενο χορό, χαμόγελο και πολύ θετική ενέργεια Bollywood.

  • 13 σεμινάρια
  • διαγωνισμός Bollywood
  • ινδικές γεύσεις
  • ινδικό mini bazaar
  • 2 φαντασμαγορικά χορευτικά shows από κορυφαίους performers

Το highlight του φεστιβάλ είναι οι δύο εκπληκτικές παραστάσεις, που θα αφήσουν άφωνο το ελληνικό κοινό, το οποίο θα απολαύσει μεγάλους δασκάλους, εκπαιδευτές και χορευτές από την Ελλάδα και το εξωτερικό σε μοναδικούς χορευτικούς συνδυασμούς και σύνολα. Στη σκηνή θα παρελάσουν επαγγελματίες χορευτές από όλο τον κόσμο, με πιο αναγνωρίσιμες τις συμμετοχές των Bollyflex (Αγγλία), Bolly Deewani (Γαλλία), Beyond Bollywood (Χονγκ Κονγκ), Danny’s Bollywood Dance Crew (Φινλανδία), Mayadhara (Γαλλία) και φυσικά της 1st Bollywood Dance Academy Greece σε αποκλειστικές χορογραφίες.

Επιπλέον θα λάβουν χώρα σεμινάρια, ο 6ος Διεθνής Διαγωνισμός Χορού Bollywood και πλήθος άλλων δραστηριοτήτων.

Όσον αφορά την εκπαιδευτική πλευρά του φεστιβάλ, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν 13 διαφορετικά σεμινάρια από κορυφαίους δασκάλους πάνω σε τεχνικές και χορογραφίες: Bollywood, commercial και western Bollywood, classical Indian dances (kathak, bharatanatyam, kuthu), bellydance, tribal fusion bellydance, bolly belly, western Bollywood fusion, retro Bollywood κ.ά.

Επίσης θα πραγματοποιηθεί και Bollywood dance master training του προγράμματος «Γίνε πιστοποιημένος δάσκαλος Bollywood dance».

Θα είναι όλοι τους εκεί. H ιδρύτρια της 1ης Ακαδημίας Bollywood στην Ελλάδα, δασκάλα, χορογράφος και performer Άννα Δημητράτου, o χορογράφος, δάσκαλος και performer Sumon Rudra (western Bollywood), ο Ινδός δάσκαλος, χορευτής και χορογράφος Naz Choudhury (commercial Bollywood), η Kinga Malec (kathak, semi classical Bollywood) από την Πολωνία, η Oxana Banchshikiva (bharatanatyam), η Sneha Mistri από την Ισπανία (Bollywood fusion), η Ελισάβετ Δακουτρού (tribal fusion bellydance), η llona Kolachana (Bollywood rajastani), η Vinatha Sreeramkunar (kuthu) από την Ισπανία, η Izabella Karkarashvilli (μοντέρνο και παραδοσιακό οριεντάλ) και πολλοί άλλοι.

Το φεστιβάλ φιλοξενεί επίσης τον 6ο Διεθνή Διαγωνισμό Χορού Bollywood. Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί στον χώρο του θεάτρου το Σάββατο 6 Ιουλίου 2019 ενώπιον ενδεκαμελούς κριτικής επιτροπής και θα είναι χωρισμένος σε δύο επίπεδα, το ερασιτεχνικό και το επαγγελματικό, και σε δύο κατηγορίες, ατομικό και ομαδικό. Οι νικητές θα τιμηθούν με μετάλλια και δώρα.

Η διοργάνωση γίνεται από το Artistic Studio Oriental Expression και τη 1st Bollywood Dance Academy Greece σε συνεργασία με την Ελληνο-ινδική Εταιρεία Πολιτισμού και Ανάπτυξης (ΕΛΙΝΕΠΑ) υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού  Τουρισμού (ΕΟΤ) και του Διεθνούς Συμβουλίου Χορού (CID-Unesco).              

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το φεστιβάλ, τον διαγωνισμό, τα σεμινάρια και τα εισιτήρια επισκεφθείτε τα ακόλουθα links:

Official website:

www.bollywoodfestival.gr

Like us on Facebook:

www.facebook.com/BollywoodMulticulturalFestival/

Tickets from 9 €:

https://www.viva.gr/tickets/dance/7o-festival-bollywood-kai-polytismikwn-xorwn/

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn