narkwtika_5-6.jpg

 

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας κατά των Ναρκωτικών το πρόγραμμα απεξάρτησης ΚΕΘΕΑ «Διάβαση» παρουσιάζει καλλιτεχνικές εκδηλώσεις στην Αθήνα με στόχο την καταπολέμηση του στιγματισμού, της αποξένωσης και του κοινωνικού αποκλεισμού.

Ειδικότερα, στις 12/6 οι μουσικές ομάδες του ΚΕΘΕΑ «Διάβαση» παρουσιάζουν τη δισκογραφική δουλειά τους με τίτλο «Χρώματα», που κυκλοφορεί σε CD από την MLK, με έντεχνα και παραδοσιακά τραγούδια, καθώς και τρία πρωτότυπα κομμάτια (θέατρο «Τζένη Καρέζη», Ακαδημίας 3, ώρα έναρξης: 21:00).

Στις 19/6 η ομάδα θεάτρου του πολιτιστικού στεκιού ΚΕΘΕΑ «Διάβαση» παρουσιάζει την παράσταση «Βαρέθηκα, δεν πάω στη δουλειά», διασκευή του έργου του Ρικάρντο Ταλεσνίκ «Βαριέμαι», σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μικιού. Το έργο είναι μια γλυκόπικρη κωμωδία, ο κεντρικός ήρωας της οποίας ένα πρωί αποφασίζει να μην πάει στη δουλειά σε ένα εγχείρημα να αποτινάξει τα δεσμά του (θέατρο «Τζένη Καρέζη», Ακαδημίας 3, ώρα έναρξης: 21.00).

Από την Κυριακή 23 Ιουνίου έως και την Τρίτη 9 Ιουλίου στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και σε συνεργασία με το ΚΕΘΕΑ «Εξέλιξις» οι θεατές προσκαλούνται σ’ έναν ηχητικό περίπατο για να ακούσουν μέσα από ακουστικά «Ιστορίες από μια παράλληλη πραγματικότητα» με αφηγήσεις ανθρώπων που αποφάσισαν να δουν τη ζωή πέρα από τα ναρκωτικά (σύλληψη, καλλιτεχνική επιμέλεια: Ιωάννα Βαλσαμίδου, δραματουργία: Στέλλα Ράπτη, έρευνα, επιμέλεια συνεντεύξεων: Δημήτρης Παπαδημητρίου).

Σημεία εκκίνησης του περιπάτου: Πειραιώς 260, Ηρώδειο-Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Πλατεία Συντάγματος, πεζόδρομος Βουκουρεστίου, Πλατεία Αυδή, Δημοτική Αγορά Κυψέλης. Καθημερινά στις 20:00 και ανά 15 λεπτά.

Τέλος, την Τετάρτη 26/6 Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών η ομάδα μουσικής του πολιτιστικού στεκιού του ΚΕΘΕΑ «Διάβαση» δίνει συναυλία αφιερωμένη στον Μάνο Χατζιδάκι στο προαύλιο της Πειραιώς 260 του Φεστιβάλ Αθηνών στις 22:30.

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.

Λίγα λόγια για το ΚΕΘΕΑ «Διάβαση»

Το ΚΕΘΕΑ «Διάβαση» είναι θεραπευτικό πρόγραμμα απεξάρτησης για ενήλικες χρήστες ναρκωτικών ουσιών και λειτουργεί από τον Οκτώβριο του 1990 στην Πλατεία Αμερικής. Είναι δωρεάν, χωρίς λίστες αναμονής. Απευθύνεται σε χρήστες ναρκωτικών ουσιών, νεαρούς ενήλικες, εργαζομένους, φοιτητές, περιστασιακούς χρήστες και στα μέλη του οικογενειακού και φιλικού περιβάλλοντός τους.

Οι χρήστες ουσιών μπορούν να απευθυνθούν για οποιαδήποτε πληροφορία στο τηλέφωνο του συμβουλευτικού κέντρου 210 8626761. Οι γονείς και οι συγγενείς των εξαρτημένων μπορούν να απευθυνθούν για οποιαδήποτε πληροφορία στο τηλέφωνο του Κέντρου Οικογενειακής Υποστήριξης 210 8612604.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn