koinwnia-A_0406.jpg

 

Η Ελλάδα εξελέγη ομοφώνως στην προεδρία της Περιφερειακής Επιτροπής για την Ευρώπη για τη διετία 2019-2021 έπειτα από ψηφοφορία 40 συνολικά κρατών-μελών του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (ΠΟΤ) στην 64η συνάντηση στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας.

Με την εκλογή της Ελλάδας μέσα από συντονισμένες ενέργειες το Υπουργείο Τουρισμού εκπληρώνει τον στρατηγικό στόχο να αποκτήσει η Ελλάδα περισσότερο ενεργό και ουσιαστικό ρόλο στους διεθνείς θεσμούς και φορείς για τον τουρισμό και να έχει ισχυρή παρουσία και εκπροσώπηση στο εξωτερικό.

Ταυτόχρονα όμως επιβεβαιώνεται η εξέχουσα θέση της Ελλάδας αφενός ως παγκόσμιου ελκυστικού προορισμού, αφετέρου ως καλού παραδείγματος στρατηγικού σχεδιασμού τουριστικής πολιτικής.

Εξάλλου η εθνική στρατηγική του Υπουργείου Τουρισμού συνδυάζεται αρμονικά με το όραμα και τις προτεραιότητες του Προγράμματος Εργασίας 2018-2019 του ΠΟΤ, όπως αυτές υιοθετήθηκαν στο τελευταίο εκτελεστικό συμβούλιο του οργανισμού: καινοτομία και ψηφιακή μεταρρύθμιση, επιχειρηματικότητα και επενδύσεις, στοχευμένη κατάρτιση ανθρώπινου δυναμικού και αύξηση θέσεων εργασίας, ασφάλεια στον προορισμό και, τέλος, προστασία του κοινωνικού, πολιτιστικού και φυσικού περιβάλλοντος.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο γενικός γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής & Ανάπτυξης Γιώργος Τζιάλλας στην παρέμβασή του στην έναρξη των αρχαιρεσιών στη συνάντηση στο Ζάγκρεμπ επιβεβαίωσε τη στρατηγική επιλογή του Υπουργείου Τουρισμού να ενισχύσει την παρουσία και τη θέση της Ελλάδας στην παγκόσμια τουριστική αγορά, όπως επίσης και τη συστηματική προσπάθεια για την αναβάθμιση των σχέσεων με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού.

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn