epikairothta_1305.jpg

 

Οι προοπτικές που διανοίγει η βιομηχανική και φαρμακευτική κάνναβη στις καλλιέργειες, τη βιομηχανία και την ιατρική παρουσιάστηκαν χθες στη Λάρισα, στο πλαίσιο του «1ο Φόρουμ για τη βιομηχανική και φαρμακευτική κάνναβη» που διοργανώθηκε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και το Γραφείο Στρατηγικού Σχεδιασμού του πρωθυπουργού. Όπως δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας, η Ελλάδα θα πρέπει να επενδύσει στην καινοτομία, και στον τομέα της κάνναβης «έχουμε πλεονέκτημα λόγω καιρικών, αλλά και κλιματολογικών συνθηκών». Αναφορικά με το επενδυτικό τοπίο είπε ότι μέχρι στιγμής έχουν κατατεθεί περίπου 60 φάκελοι προς αδειοδότηση, και μέχρι το τέλος του μήνα περίπου 10 εταιρίες θα είναι αδειοδοτημένες.

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλης Κόκκαλης υποστήριξε πως «οι αναμενόμενες θέσεις εργασίας θα ξεπεράσουν τις 3.000 και οι επενδύσεις αυτή τη στιγμή αφορούν μέχρι και 200 εκατομμύρια ευρώ». Επίσης, τόνισε πως το νομικό περιβάλλον στη χώρα μας είναι πολύ θετικό για την ανάπτυξη της συγκεκριμένης καλλιέργειας, υπογραμμίζοντας ότι «η χώρα μας είναι πρωτοπόρος στη νομοθεσία για την κάνναβη, γι’ αυτό την καθιστά ελκυστική στις ξένες επενδύσεις».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn