hristodouleio.jpg

 

Καλλιτέχνες ενώνουν τις δυνάμεις τους και παίζουν για τα παιδιά, σ’ ένα πρότζεκτ κοινωνικής συνεισφοράς με μουσικές και θεατρικές παραστάσεις. Όπως δηλώνει η εμπνεύστρια της δράσης «Παίζουμε για τα παιδιά» Μαρίνα Γαλανοπούλου, «διοργανώνονται δράσεις φιλανθρωπικού χαρακτήρα, τα έσοδα των οποίων διατίθενται σε ιδρύματα και οργανισμούς προστασίας παιδιών και εφήβων. Αρχίζουμε τον Μάιο σε διάφορα μέρη της Αθήνας, στηρίζοντας το Χριστοδούλειο Ίδρυμα».

      

Το Χριστοδούλειο Ίδρυμα φιλοξενεί κορίτσια έπειτα από εισαγγελικές παραγγελίες (κακοποίηση). «Εκεί βρίσκουν περίθαλψη, ψυχολογική υποστήριξη και ενίσχυση μέχρι και την αποφοίτησή τους από σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Δημιουργείται οικογενειακή ατμόσφαιρα και θαλπωρή. Λειτουργεί σαν οικογένεια παρά ως ίδρυμα. Η αφοσίωση των ανθρώπων, κυρίως εθελοντών, του ιδρύματος είναι υποδειγματική». Η κα Γαλανοπούλου τονίζει επίσης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Σε μια βδομάδα δράσεων θελήσαμε να καλύψουμε συγκεκριμένες και τρέχουσες άμεσες ανάγκες, όπως κλιματιστικά, ηλεκτρικές συσκευές κ.λπ. Όποιος επιθυμεί μπορεί να προσφέρει χρήματα στον λογαριασμό του Ιδρύματος, με την αιτιολογία "Παίζουμε για τα παιδιά"».

      

Όπως υπογραμμίζει η κα Γαλανοπούλου, «επιστράτευσε» καλλιτέχνες καθώς «ήταν οι πιο πρόθυμοι να συμμετάσχουν εθελοντικά και να στηρίξουν την προσπάθειά μας. Κι ένας δεύτερος λόγος είναι ότι όσοι προσφέρουν θα έχουν την ευκαιρία να... αποζημιωθούν με ένα θέαμα, είτε είναι συναυλία είτε θεατρική παράσταση». Το πιο σημαντικό μήνυμα που θέλει να περάσει, όμως, μέσω της δράσης για τα παιδιά που βρίσκονται στα ιδρύματα είναι ότι «υπάρχουν θησαυροί, φτάνει να δώσουμε τη δέουσα σημασία, να νιώσουν και τα ίδια ότι η κοινωνία τα φροντίζει, τα αγκαλιάζει, πιστεύει σ’ αυτά. Αν αισθανθούν αυτή τη θαλπωρή και την εμπιστοσύνη, στο μέλλον σίγουρα θα το ανταποδώσουν ως αυριανοί πολίτες».

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn