koinwnia-0104.jpg

 

Με πράσινο χρώμα θα φωτιστεί η Βιβλιοθήκη του Αδριανού στις 2 Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα για το Παιδικό Βιβλίο. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού, «η Βιβλιοθήκη θα είναι ανοιχτή για δωρεάν επισκέψεις παιδιών και σχολείων, που θα έχουν την ευκαιρία να δουν και να μάθουν την ιστορία ενός από τα επιβλητικότερα κτιριακά συγκροτήματα, που άφησε κληρονομιά στην Αθήνα ο φιλέλληνας αυτοκράτορας».

Επιπλέον το βράδυ της 2ας Απριλίου η Αψίδα του Αδριανού θα φωτιστεί με μπλε χρώμα για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας για την Ευαισθητοποίηση για τον Αυτισμό. Όπως ενημερώνει το ΥΠΠΟΑ, «πρόκειται για μια ξεχωριστή δράση, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Light It Up Blue, για την οποία εκατοντάδες κτίρια και ιστορικά μνημεία σε όλο τον κόσμο θα φωτιστούν με μπλε χρώμα. Είναι μια παγκόσμια προσπάθεια για να σταματήσουν οι διακρίσεις που υφίστανται τα άτομα με αυτισμό, μια αναπτυξιακή διαταραχή που αφορά όλο και περισσότερο πληθυσμό».

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ,η υπουργός Πολιτισμού & Αθλητισμού Μυρσίνη Ζορμπά δήλωσε για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου: «Η 2α Απριλίου είναι κάθε χρόνο η ευκαιρία που έχουμε να σκύψουμε σε ένα βιβλίο για παιδιά και να αναζητήσουμε τις απλές αλήθειες της παιδικής ηλικίας, που μόνο οι συγγραφείς μπορούν να αναγνωρίζουν. Στη χώρα μας τα παιδιά που διαβάζουν βιβλία είναι τυχερά παιδιά, καθώς ο πλούτος των θεμάτων και των ιδεών που βρίσκονται στη διάθεσή τους είναι τεράστιος. Φέτος στις 2 Απριλίου καλούμε παιδιά, γονείς και σχολεία στη Βιβλιοθήκη του Αδριανού για να γνωρίσουν από κοντά με τη βοήθεια των αρχαιολόγων του υπουργείου Πολιτισμού αυτό τον φιλομαθή Ρωμαίο, που άφησε τη βιβλιοθήκη του ως παρακαταθήκη στην πόλη μας».

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn