koinwnia_2803.jpg

 

 

Τον νέο ρόλο του ΥΜΑΘ αναδεικνύει το πρόγραμμα «Στηρίζω», τόνισε η υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) Ελευθερία Χατζηγεωργίου μιλώντας σε εκδήλωση για την παρουσίαση των 45 συλλόγων και φορέων ΑΜΕΑ που επιλέχθηκαν για να λάβουν τη στήριξη του υπουργείου μέσα από το πρόγραμμα.

Όπως επισήμανε η κα Χατζηγεωργίου, «45 σύλλογοι και σωματεία από τη Μακεδονία και τη Θράκη εγκρίθηκαν με διαφανείς δημόσιες διαδικασίες για να χρηματοδοτηθούν σε ένα έργο συνολικού προϋπολογισμού 195.000 ευρώ με στόχο την ευαισθητοποίηση και την ενεργό συμμετοχή των πολιτών σε θέματα στήριξης των ατόμων με αναπηρία, αλλά και την ενεργό συμμετοχή των ίδιων των ευπαθών ομάδων σε διάφορες κοινωνικές δράσεις, συνθήκες που μετατρέπουν το όραμα της κοινωνικής πολιτικής για ισότητα σε πράξη».

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης 12 από τους επιλεγέντες συλλόγους παρουσίασαν το μέχρι τώρα έργο τους και τη δράση την οποία θα υλοποιήσουν στο πλαίσιο του προγράμματος «Στηρίζω», όπως το 1ο Φεστιβάλ Χορωδιών ΑΜΕΑ και Μεικτών Χορωδιών, εργαστήρια κατασκευής εποχικών ειδών και διακοσμητικών, θεατρική παράταση, τηλεοπτικό σποτ για την ευαισθητοποίηση του κοινού για την κυστική ίνωση και τη δωρεά οργάνων, δράση για την Πανελλήνια Ημέρα Διαβήτη, εκδηλώσεις με στόχο την ένταξη κωφών και βαρήκοων στην αγορά εργασίας, σποτ σε τηλεόραση, ραδιόφωνο και μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τον καρκίνο της παιδικής ηλικίας κ.ά.

Στην εκδήλωση προβλήθηκε η ταινία κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους «Το δώρο» του Γιάκοπ Φρέι, που αφορά τα κοινωνικά στερεότυπα.

Επίσης, οι ηθοποιοί του ΚΘΒΕ Βασίλης Ντάρμας και Μαριάννα Αβραμάκη παρουσίασαν αποσπάσματα από τους «Αόρατους ανθρώπους» της Όλγας Στέφου και τον «Ζητιάνο» του Ανδρέα Καρκαβίτσα, που αναφέρονται στην καρδιά των ανθρώπων που βιώνουν και αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην καθημερινότητά τους. 

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn