Art_2703.jpg

 

Ένα μικρό διάλειμμα από τον ψηφιακό κόσμο δεν είναι απλή υπόθεση στις μέρες μας. Ιδιαίτερα όταν σ’ αυτό το διάλειμμα προσκεκλημένοι είναι τα παιδιά και οι νέοι, που όπως ομολογούν επίσημα και ανεπίσημα χείλη δύσκολα παίρνουν τα μάτια τους απ’ τις οθόνες. Και εκτός αν αυτό το διάλειμμα είναι γεμάτο τέχνη, εικόνες, μουσική, σχέδια, κίνηση, δράση και επιπλέον φιλοξενείται σ’ έναν τόπο φωτεινό κι ευωδιαστό, όπως το Άλσος Κηφισιάς.

Το Street Art Project, το πρώτο και μοναδικό πολυσυλλεκτικό event-festival ψυχαγωγίας-εκπαίδευσης-διάδρασης στην Ελλάδα για νέους 12-18 ετών, θα πραγματοποιηθεί στις 6 και 7 Απριλίου. Είναι σχεδιασμένο από «Το εργαστήρι μας», καλλιτεχνικό χώρο έκφρασης για κάθε μορφή τέχνης, που εμπνέεται και οργανώνει καλλιτεχνικά προγράμματα για κάθε ηλικία, υπό την αιγίδα και με τη συνδιοργάνωση του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού & Αθλητισμού Κηφισιάς «Δημήτριος Βικέλας».

«Με έμπνευση τα παιδιά μου, δύο δυνατούς και εξαίρετους εφήβους, και με δύο χρόνια υπομονή και επιμονή με τα του Δημοσίου, εμπνεύστηκα, σχεδίασα και “έτρεξα” με την εξαίρετη ομάδα “Το εργαστήρι μας” το Street Art Project», λέει η Ελένη Χιωτάκη, που με την παιγνιώδη της διάθεση συστήνεται ως «Τρελέν». «Σκοπός είναι να γνωρίσουμε τρόπους έκφρασης της σπουδαίας ενέργειάς μας και να τη διοχετεύσουμε όλοι δημιουργικά μέσω της τέχνης και της αστείρευτης ευχαρίστησης που μας δίνουν οι εναλλακτικοί τρόποι έκφρασης του μέσα μας. Love, live, laugh make art! Reality is better when you do …Art!». Το Άλσος Κηφισιάς μεταμορφώνεται λοιπόν σε Street-Park και φιλοξενεί workshop corners, music stages, περίπτερα, walls of tagging και art δράσεις.

Με άλλα λόγια: Body percussion, μια πολύ ενδιαφέρουσα μείξη με πολλές εκφραστικές δυνατότητες, που είναι αποτέλεσμα μακρόχρονης έρευνας πάνω στο πάντρεμα της σύγχρονης γλώσσας της body music με την αρχαία ελληνική και ιταλική παράδοση, που χρησιμοποίησε αποκλειστικά τους ήχους του σώματος και της φωνής. Street games, δηλαδή παιχνίδι στον δρόμο, με εργαλεία τον αυτοσχεδιασμό, τα σώματα και τις δεξιότητες δημιουργίας ενός παιχνιδιού κίνησης, ρυθμού, παρουσίας και απουσίας, με τους περαστικούς και τον περιβάλλοντα χώρο. Έκθεση και εργαστήρι φωτογραφίας «Design your own T-shirt», με στόχο τον σχεδιασμό ενός μοναδικού T-shirt. Graffiti workshop, όπου σ’ έναν λαβύρινθο από αριθμημένα τοιχία/καμβάδες μπορούν οι συμμετέχοντες επισκέπτες-δημιουργοί να απελευθερώσουν την έμπνευσή τους. Beat box, διημερίδα από εργαστήρια για ομάδες που θέλουν να εξερευνήσουν τις δυνατότητες της ανθρώπινης φωνής και πώς αυτή μπορεί να μεταμορφωθεί σε μουσικό όργανο. Circle singing-Εργαστήρι φωνητικού κύκλου, παραστάσεις και workshops για ένα συλλογικό μουσικό παιχνίδι αυτοσχεδιασμού, με μοναδικό όργανο τη φωνή και με στόχο τη γνώση, την ελευθερία μουσικής έκφρασης και την επικοινωνία. Εργαστήρι doundoun, cahon, djembe και αφρικανικών κρουστών και Trash Art, ένα ιδιαίτερο παιχνίδι για τους εμπνευσμένους που θέλουν να κάνουν τέχνη απ’ ό,τι trash έχουν φανταστεί.

Κυβέλη Χατζηζήση

Δημοσιογράφος, stentoras.gr

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn