epikairothta_b.jpg

 

Η διάσκεψη για την προστασία των ανηλίκων τελείωσε χθες στην Αγία Έδρα και ο Πάπας Φραγκίσκος χαρακτήρισε «τερατώδες» το φαινόμενο των παιδόφιλων ιερέων.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Πάπας Φραγκίσκος τόνισε πως «ένας ιερέας ο οποίος ευθύνεται για σεξουαλικές παρενοχλήσεις είναι όργανο του Σατανά» και επανέλαβε ότι χρειάζεται εξαγνισμός αλλά και «να ελεγχθούν οι κατευθυντήριες γραμμές σχετικά με το τεράστιο αυτό πρόβλημα σε όλες τις συνελεύσεις καθολικών επισκόπων των διαφόρων χωρών».

Παράλληλα όμως θύματα παιδεραστών ιερέων που διαδήλωσαν στους δρόμους της Ρώμης καταγγέλλουν ότι τα αποτελέσματα της συνόδου είναι ανεπαρκή και προσθέτουν με νόημα ότι «θα περίμεναν από το Βατικανό να θέσει αμέσως εκτός Εκκλησίας όλους τους κληρικούς που ευθύνονται για παρενόχληση και κακοποίηση ανηλίκων».

Τέλος, υπογράμμισαν ότι πρόκειται για ένα ολοένα αυξανόμενο φαινόμενο και ζήτησαν, έστω και στο μέλλον, να μπορέσουν να συναντηθούν με τον Ποντίφικα και τους στενότερους συνεργάτες του για να του ζητήσουν να αποκλείσει από την εκκλησιαστική κοινότητα τους παιδόφιλους αλλά και όλους όσοι επί τόσες δεκαετίες τους βοηθούσαν και τους συγκάλυπταν.

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn