koinwnia_1902.jpg

Στις δράσεις ανακύκλωσης «Έλα στον κύκλο μας» συμμετείχαν σχολεία της Αττικής, στο πλαίσιο εκπαιδευτικού περιβαλλοντικού προγράμματος που διοργάνωσε για άλλη μια φορά η Περιφέρεια Αττικής και ο ΕΔΣΝΑ. Οι μαθητές του Νότιου Τομέα κατόρθωσαν να ανακυκλώσουν 87 τόνους χαρτί και να αναδειχθούν πρώτοι ανάμεσα στα άλλα σχολεία. Ο αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Καπάταης αναφέρθηκε στην πολύ μεγάλη ανταπόκριση που βρήκε το πρόγραμμα στους μαθητές και τις μαθήτριες, ενώ τόνισε και το ενδιαφέρον που δείχνει η Περιφέρεια σε συνεργασία με τον ΕΔΣΝΑ σχετικά με την εκπόνηση φιλικών προγραμμάτων που σκοπεύουν στην ευαισθητοποίηση των πολιτών για τη διαχείριση των απορριμμάτων. Και πρόσθεσε ότι βασικός στόχος είναι και η ανάπτυξη της περιβαλλοντικής αγωγής των μαθητών και των μαθητριών, μέσα από την ενεργό συμμετοχή τους στη διαδικασία της ανακύκλωσης. «Για άλλη μια χρονιά, μαθητές, δάσκαλοι και γονείς τα κατάφεραν. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια», συμπλήρωσε.

Ο κ. Καπάταης υπενθύμισε ότι το πρόγραμμα ξεκίνησε τις δράσεις του στα σχολεία τον Νοέμβριο του 2016, με τη διανομή ενημερωτικού υλικού (φυλλάδια, αυτοκόλλητα, cd με εκπαιδευτικό παιχνίδι) και την τοποθέτηση του «Χαρτοφάγου», χάρτινων κάδων ανακύκλωσης χαρτιού, στις σχολικές αίθουσες. Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το πρόγραμμα εφαρμόζεται ήδη με επιτυχία και σε άλλους φορείς που ξοδεύουν μεγάλες ποσότητες χαρτιού, όπως στη Βουλή των Ελλήνων, την Περιφέρεια Αττικής, σε νοσοκομεία (ξεκίνησε από τον Ευαγγελισμό και συνεχίστηκε στο Θριάσιο), ιδιωτικές εταιρίες και οργανισμούς ιδιωτικού και δημοσίου δικαίου.

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn