Paulopoulos.png

Με αφορμή τον πρόσφατο βανδαλισμό του εβραϊκού νεκροταφείου, που βρίσκεται στο ΑΠΘ, ο κ. Παυλόπουλος κατά τη χθεσινή  ομιλία του στο Μέγαρο Μουσικής για την εκδήλωση προς τιμήν της ημέρας μνήμης του Ολοκαυτώματος ανέφερε: «Εμείς όλες στην Ελλάδα οι δημοκρατικές δυνάμεις ενωμένες πρέπει να το βλέπουμε μπροστά μας. Το ζούμε. Το ζήσαμε στη Θεσσαλονίκη προχθές μέσα αυτή την απάνθρωπη, βάρβαρη πράξη ιεροσυλίας στο παλιό εβραϊκό κοιμητήριο, στο μνημείο. Τι συνειδήσεις άραγε είναι αυτές; Τι ανθρώπινα όντα είναι εκείνα τα οποία δεν διστάζουν τούτες τις ώρες υπεράσπισης της Δημοκρατίας, του ανθρώπου και του πολιτισμού να βανδαλίζουν τι; Τη μνήμη; Δεν βανδαλίζουν μόνο τη μνήμη, βανδαλίζουν τον πολιτισμό μας, βανδαλίζουν τον άνθρωπο, αυτό έχουν ως στόχο και αυτό πρέπει να συνειδητοποιήσουμε. Δεν μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχοι, πρέπει να αντισταθούμε. Πρέπει να τους πούμε καθαρά όσοι πιστεύουμε στη Δημοκρατία: Δεν θα περάσουν αυτή τη φορά, γιατί, αν περνούσαν, αυτό θα ήταν πια μοιραίο για τον πολιτισμό μας και το ξέρουμε όλοι».

Να σημειωθεί πως σήμερα 12:00 το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί σιωπηλή διαμαρτυρία στο μνημείο του εβραϊκού νεκροταφείου στο ΑΠΘ ύστερα από διαδικτυακό κάλεσμα με αφορμή τη βεβήλωση του μνημείου που βρίσκεται στο πάρκο του αστεροσκοπείου της πανεπιστημιούπολης την περασμένη Παρασκευή.

Με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn