Merkel.jpg

Με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας και λόγω της άφιξης της Καγκελαρίου της Γερμανίας κας Άνγκελα Μέρκελ θα είναι κλειστοί μερικοί από τους σταθμούς του μετρό. Συγκεκριμένα, σήμερα Πέμπτη 10 Ιανουαρίου και ώρα 4:00 μ.μ. θα κλείσει ο σταθμός Ευαγγελισμός και στις 4:30 μ.μ. θα ακολουθήσουν οι σταθμοί Κατεχάκη, Μέγαρο Μουσικής και Σύνταγμα.

Αύριο Παρασκευή 11 Ιανουαρίου ο σταθμός του Συντάγματος θα παραμείνει κλειστός από τις 08:30 π.μ. έως τις 11:30 μ.μ. και οι συρμοί θα διέρχονται χωρίς να πραγματοποιούν στάσεις.

Επίσης απαγορεύτηκαν με απόφαση του γενικού αστυνομικού διευθυντή Αττικής, υποστρατήγου Ανδρέα Βασιλόπουλου οι πορείες και οι συγκεντρώσεις σε ένα πολύ μεγάλο μέρος της Αθήνας, αλλά και στα περίχωρα, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της Καγκελαρίου στη χώρα μας.

Η απαγόρευση δεν επηρεάζει τη συγκέντρωση που έχει προγραμματιστεί από διάφορες παρατάξεις και συλλογικότητες του αριστερού χώρου για τις 6:00 το απόγευμα στα Προπύλαια, καθώς αυτά δεν είναι μέσα στη ζώνη απαγόρευσης. Δεν θα επιτραπεί όμως η πορεία προς το Σύνταγμα, που επίσης έχουν προαναγγείλει οι διοργανωτές, καθώς το όριο που τίθεται είναι η οδός Αμερικής.

Επηρεάζεται επίσης η συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής, που είχε προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί την ίδια ώρα στον Ευαγγελισμό, καθώς το σημείο είναι μέσα στον «δακτύλιο» της απαγορευμένης ζώνης που έχει οριστεί από την ΕΛ.ΑΣ και επομένως δεν θα επιτραπεί.

Ζώνες απαγόρευσης κάθε συγκέντρωσης και πορείας έχουν οριστεί και στον κρατικό αερολιμένα και κατά μήκος της Αττικής Οδού, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Βουλιαγμένης, όπου θα διαμείνει η κα Μέρκελ, καθώς και στο Χαλάνδρι και το Μαρούσι, καθώς η Καγκελάριος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας θα επισκεφθεί την Παρασκευή το σπίτι του Γερμανού πρέσβη και τη Γερμανική Σχολή.

Αναλυτικά, σύμφωνα με την απόφαση του αττικάρχη, απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις και οι πορείες ως εξής:

α. Από τις 6:00 π.μ. της Πέμπτης 10 Ιανουαρίου 2019 μέχρι και τη 1:00 μ.μ. της Παρασκευής 11 Ιανουαρίου 2019 στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς/λεωφόρους: Ιπποκράτους (από τη συμβολή με τη Λ. Αλεξάνδρας), δεξιά Αλεξάνδρας, αριστερά Πανόρμου, αριστερά Κηφισίας, δεξιά Δημ. Βασιλείου, Πλατεία Αγίας Σοφίας, συνέχεια Γρηγ. Ξενοπούλου, δεξιά Λ. Μεσογείων, αριστερά Π. Κανελλοπούλου, δεξιά Κοκκινοπούλου, συνέχεια Γκανογιάννη, συνέχεια Γεωργίου Παπανδρέου, συνέχεια Ούλοφ Πάλμε, συνέχεια Υμηττού, δεξιά Ηλιουπόλεως, συνέχεια Καρέα, αριστερά Τιμολέοντος, συνέχεια Βούρβαχη, συνέχεια Χατζηχρήστου, συνέχεια Ροβέρτου Γκάλι, συνέχεια Αποστόλου Παύλου, δεξιά Αγίων Ασωμάτων, δεξιά Ερμού, αριστερά Αιόλου, δεξιά Κολοκοτρώνη, συνέχεια Αμερικής, αριστερά Σόλωνος, δεξιά Ιπποκράτους (μέχρι τη συμβολή με τη Λ. Αλεξάνδρας), συμπεριλαμβανομένων των τμημάτων και πεζοδρομίων των ανωτέρω οδών που αποτελούν τα όρια της εν λόγω περιοχής.

β. Από τις 6:00 π.μ. της Πέμπτης 10 Ιανουαρίου 2019 μέχρι και τις 4:00 μ.μ. της Παρασκευής 11 Ιανουαρίου 2019:

(1) Στην περιοχή του Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης που περικλείεται από τις οδούς/λεωφόρους: Λ. Κ. Καραμανλή (από τη συμβολή με την οδό Ακτής), συνέχεια Αθηνάς, αριστερά Λ. Βάρης/Βάρκιζας, δεξιά Ελευθερίας, συνέχεια Φλέμινγκ, δεξιά Βάρναλη, αριστερά Αθηνάς, δεξιά Κρόνου, δεξιά Ηλίου, συνέχεια Ακτής (μέχρι τη συμβολή με τη Λ. Κ. Καραμανλή), συμπεριλαμβανομένων των τμημάτων και πεζοδρομίων των ανωτέρω οδών που αποτελούν τα όρια της εν λόγω περιοχής.

(2) Στην ευρύτερη περιοχή τοπικής αρμοδιότητας της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών, καθώς και κατά μήκος της Αττικής Οδού και της Περιφερειακής Υμηττού σε βάθος ακτίνας 100 μέτρων, ένθεν και ένθεν των τμημάτων των εν λόγω οδών ως και επί των γεφυρών, ανισόπεδων κόμβων, διαβάσεων που υφίστανται κατά μήκος αυτών.

γ. Από τις 6:00 π.μ. της Πέμπτης 10 Ιανουαρίου 2019 μέχρι και τις 12:00 π.μ. στην περιοχή του Δήμου Πειραιώς που περικλείεται από τις οδούς/λεωφόρους: Νεωρίων (από τη συμβολή με την Ακτή Μουτσοπούλου), δεξιά Τζαβέλλα, δεξιά Λ. Αλ. Παπαναστασίου, συνέχεια Λ. Β. Παύλου, συνέχεια Ακτή Κουντουριώτου, συνέχεια Ακτή Μουτσοπούλου (μέχρι τη συμβολή με την οδό Νεωρίων), συμπεριλαμβανομένων των τμημάτων και πεζοδρομίων των ανωτέρω οδών που αποτελούν τα όρια της εν λόγω περιοχής.

δ. Από τις 6:00 π.μ. της Παρασκευής 11 Ιανουαρίου 2019 μέχρι και τις 4:00 μ.μ. της ιδίας:

(1) Στην περιοχή του Δήμου Αμαρουσίου που περικλείεται από τις οδούς/λεωφόρους: Λ. Ολυμπιονίκου Σπύρου Λούη (από τη συμβολή με τη Λ. Κηφισίας), δεξιά Πιτταρά, δεξιά Αμαρυσίας Αρτέμιδος, συνέχεια Παραδείσου, δεξιά Αιγιαλείας, δεξιά Κατίνας Παξινού, συνέχεια Καλομοίρη, δεξιά Ριζαρείου (μέχρι τη συμβολή με τη Λ. Κηφισίας), συμπεριλαμβανομένων των τμημάτων και πεζοδρομίων των ανωτέρω οδών που αποτελούν τα όρια της εν λόγω περιοχής ως και επί των γεφυρών, ανισόπεδων κόμβων, διαβάσεων που υφίστανται κατά μήκος αυτών.

(2) Στην περιοχή του Δήμου Χαλανδρίου που περικλείεται από τις οδούς/λεωφόρους: Λ. Κηφισίας (από τη συμβολή με τη Λ. Εθνικής Αντιστάσεως), δεξιά Παλαιολόγου, δεξιά Εθνικής Αντιστάσεως, αριστερά Ιωάννου Αποστολόπουλου, δεξιά Τζαβέλλα, αριστερά Εθνικής Αντιστάσεως (μέχρι τη συμβολή με τη Λ. Κηφισίας), συμπεριλαμβανομένων των τμημάτων και πεζοδρομίων των ανωτέρω οδών που αποτελούν τα όρια της εν λόγω περιοχής ως και επί των γεφυρών, ανισόπεδων κόμβων, διαβάσεων που υφίστανται κατά μήκος αυτών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από το Google για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie.